6 Αυγ 2018

Επανάσταση στο Γιαούρτι από μια Ελληνίδα



Θέμα : Τεχνολογία Τροφίμων

Οι άνθρωποι πίσω από το βραβευμένο YoguDiet 2%

Γιαούρτια υπάρχουν πολλά ! μια επίσκεψη στα ψυγεία των Super Market θα μας πείσει ότι ίσος και να μην υπήρχε χώρος για κάτι νέο

Αλλά υπάρχουν ακόμα νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα που επιμένουν να μένουν εδώ – και να μην έχουν φύγει ακόμα – στο εξωτερικό να προσπαθούν να υλοποιήσουν την πρωτότυπη ιδέα τους και να την «βγάλουν» στην αγορά.

Στο τέλος του άρθρου θα μπορείτε να διαβάσετε και για παρόμοια τέτοια Innovation Foods.


Έτσι όπως διαβάσαμε στο Κουρδιστό Πορτοκάλι Η Άννα είναι γενική διευθύντρια στην Longevity Diet Foods, μια Startup εταιρεία βιοτεχνολογίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της διατροφής. Για όσους θέλετε να μην γεράσετε ποτέ πρέπει να αρχίσετε να τρώτε το γιαούρτι YoguDiet 2%.

Είναι ένα ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι το οποίο είναι ενισχυμένο με πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες υψηλής αξίας από το σταφύλι. Με αυτό το τρόπο το γιαούρτι της Longevity Diet Foods ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, επιταχύνει την αποκατάσταση του οργανισμού μετά την άσκηση και προσφέρει ενέργεια και ευεξία.

Πρόκειται για το πρώτο high protein αυθεντικό ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά, που σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν γίνει από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι 6,5 φορές πιο ισχυρό σε αντιοξειδωτική δράση.


Η Longevity και το YoguDiet 2% πήρε μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό WDIA (World Dairy Innovation Awards) και κέρδισε την πρώτη θέση στη κατηγορία του.


Το δεύτερο προϊόν που προσφέρει η εταιρεία είναι το Ω3 Cheese Dip, μια αλειφόμενη φέτα με γιαούρτι και πάστα ελιάς και Ω3 λιπαρά οξέα που συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών ορίων της χοληστερόλης.

Η ομάδα της Longevity Diet Foods αποτελείται από την Μάρα Γιογιάκη, CEO, την Άννα Χατζηιωάννου, Γενική Διευθύντρια και τον Δημήτρη Φρουζή, υπεύθυνο πωλήσεων και marketing. 

Η εταιρεία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος με την ομάδα του έχει τις μετρήσεις και τις επιστημονικές αποδείξεις στην ανάπτυξη των καινοτόμων προϊόντων. Τέλος, ο διατροφολόγος Γιώργος Λέων είναι ο σύμβουλος της εταιρείας και εμπνευστής καινοτόμων ιδεών.

Η εταιρεία έχει στόχο να επεκταθεί σε έξι χώρες: Κύπρο, Νορβηγία, Αμερική αρχικά αλλά και στη Μέση Ανατολή.

Όπως εξηγεί η Γενική Διευθύντρια της Longevity Diet Foods, Αννα Χατζηιωάννου «προσφέρουμε ένα πλήρες γεύμα, χωρίς καμία έκπτωση στη γεύση, το αντίθετο μάλιστα».



Η ιδέα και το ξεκίνημα της δημιουργίας των δύο προϊόντων, γιαούρτι YoguDiet 2% και Ω3 Cheese Dip έγινε το Σεπτέμβριο του 2015.

Τα προϊόντα της Longevity βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα που εστιάζουν στα βιολογικά προϊόντα, στους Φούρνους Βενέτη, στη Θεσσαλονίκη στα σούπερ μάρκετ Μασούτη, αλλά και στα Holmes. Το δίκτυο ξεκίνησε να αναπτύσσεται γρήγορα και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τους καταναλωτές, σχολιάζει η κ. Χατζηιωάννου.

Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι μερικές φορές η Φαντασία η γνώση και η απόφαση μπορούν να δώσουν καρπούς ακόμα και σε ένα φαινομενικά κορεσμένο κλάδο με δεκάδες ετικέτες!  Και να κάνει την διαφορά ! Ο τολμών νικά.


Διαβάστε σχετικά άρθρα