21 Νοε 2011

Γεννήτρια και θέρμανση Pellet ..Νέα τεχνολογία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΛΛΕΤ
Τα pellet (συσσωματώματα) είναι ένα καύσιμο αποτελούμενο από ξύλο, απαλλαγμένο από κάθε υγρασία, συμπιεσμένο σε μικρούς κυλίνδρους χωρίς καμιά προστιθέμενη συγκολλητική ουσία. Η θερμιδική απόδοση των pellet ανέρχεται στα 4200 kcal/kg.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ;

Τα pellet είναι μικροί κύλινδροι διαμέτρου 60-80 χιλ. με μήκος περίπου 100 χιλ. και χρώμα εξαρτώμενο από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα pellets είναι στερεά καύσιμα που παράγονται με μηχανική επεξεργασία βιομάζας. Με λίγα λόγια, χωρίς την παραμικρή προσθήκη χημικών ουσιών, αξιοποιούνται φυτικής προέλευσης υλικά που κατά την καύση τους απελευθερώνουν ουσιαστικά όσο διοξείδιο του άνθρακα έχουν απορροφήσει κατά την διάρκεια της ζωής τους με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ

Σε εθνικό επίπεδο η παραγωγή καύσιμης ύλης από εγχώριες πρώτες ύλες σημαίνει ανάλογη μείωση των εισαγωγών καυσίμων. Στην περίπτωση των pellet η καλλιέργεια των φυτών τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες, μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος και σταδιακά να αποτελέσει μια διέξοδο στη διαρκώς επιβαρυνόμενη κατάσταση της Ελληνικής Γεωργίας.

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Λόγω της κυλινδρικής φόρμας, της στιλπνής επιφάνειας και του μικρού μεγέθους, τα πελετ συμπεριφέρονται όπως ένα υγρό, διευκολύνοντας την μεταφορά τους και την αυτόματη τροφοδοσία του λέβητα ή της σόμπας pellet.

Η τροφοδοσία της εγκατάστασης μπορεί να γίνει είτε με συσκευασίες σάκων 15 κιλών είτε με μεγάλες συσκευασίες 500-1000 kg. Η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και η ευκολία της χρήσης καθιστούν αυτό το φυτικό και περιβαλλοντικά ασφαλές καύσιμο, ενδεικνυόμενο για χρήση σε κάθε μεγέθους αυτόματα συστήματα θέρμανσης.


ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μια εγκατάσταση συστήματος καύσης pellets για κεντρική θέρμανση, αποτελείται από τα παρακάτω μέρη:

•Λέβητας Πελετ και καυστήρας

•Αποθήκη καύσιμης ύλης

•Σύστημα τροφοδοσίας

•Κεντρικό ρυθμιστικό μηχανισμό

•Εάν απαιτείται, σύστημα παραγωγής ζεστού νερού θέρμανσης


ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Γεννήτρια ρεύματος με Pellet 

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, τα pellets χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και πολλά χρόνια, αντικαθιστώντας το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον και στην οικονομία τους.


Δείτε ένα επίκαιρο άρθρο  Εδώ

Αναμένετε μέσα στον  Ιανουάριο 2012  το Green House Project, με σχετική επιδότηση έως 65% για δραστηριότητα που έχει να κάνει : 
με Ανανεώσιμες  Πηγές Ενέργειας , παραγωγή Pellet, λέβητες και καυστήρες Πέλλετς Βιοκαύσιμα, ανακύκλωση, Κομποστ, και τέλος τόνωσης της ζωής στην Επαρχία με δημιουργία νέας και πρωτότυπης δραστηριότητας.
Τηλ. για πληροφορίες  :  210 - 8818416  Ωρες  10 - 18:00  Αγροτικές Ευκαιρίες.