7 Ιουν 2013

Νέος αγρότης και Tablet


Πολλές φορές έχουμε από εδώ τονίσει το «πάντρεμα» της κλασικής γεωργικής ενασχόλησης και δράσεις με την νέα τεχνολογία, σήμερα θα δούμε πως στην Αμερική, οι αγρότες υιοθετούν νέες τεχνολογίες που τους βοηθάνε ως πολλαπλασιαστικοί παράγοντες στην αύξηση του εισοδήματος αφενός και στην μείωση του επιχειρηματικού ρίσκου αφετέρου.



Οι φορητές υπολογιστές (Tablet) και τα smartphones που προορίζονται να συμπληρώσετε τα gadget  από τις χιλιάδες καμπίνες από τρακτέρ που ήδη κυοφορούν στα Αμερικανικά αγροκτήματα, αλλά και σε αγροτικά αυτοκίνητα, ή ακόμα και σε γραφεία.

Ένα παράδειγμα είναι το  iPhone της Apple (η οποία τώρα είναι διαθέσιμη μέσω της Verizon, καθώς και η AT & T) και smartphones που χρησιμοποιούν το Android λειτουργικό σύστημα της Google είναι να γίνει η κινητή – φορητή επικοινωνίας μια βασική και λειτουργική  επιλογής για πολλούς αγρότες. Αυτό συμβαίνει παρά την πραγματικότητα ότι μερικές από τις δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές του τηλεφώνου είναι ειδικές για τη γεωργία.
 
Φωτοβολταικά στοιχεία με συσσωρευτές (μπαταριές) που μέσω sim card στέλνει στοιχειά Υγρασίες και θερμοκρασίας του εδάφους στο κέντρο έλεγχου του κτήματος μας για αυτόματη λειτουργία π.χ. ποτίσματος.
Οι πωλήσεις των υπολογιστών tablet, όπως το iPad της Apple, αναμένεται να αυξηθούν δραματικά παγκόσμια. Οι πωλήσεις θα τροφοδοτούν μια νέα  μια σειρά (γκάμα)  νέων οθόνη αφής  που καθιερώθηκε στις αρχές του 2011 που τρέχουν μια προσαρμοσμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες, μπορείτε να περιμένετε να δείτε νέες ταμπλέτες Android από την Dell, Acer, Asus, LG, Motorola, MSI, Samsung, Sharp, ZTE και άλλα.

Το λειτουργικό σύστημα αυτών  των ειδικών κινητών υπολογιστών συνεχίζουν να βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα των Windows. Αυτό τους επιτρέπει να τρέξει τα Windows-based λογισμικό που κυριαρχεί στην αγορά της γεωργίας. Μεγάλες εταιρίες εξειδικευμένες στο  SST έχουν εισαγάγει πρόσφατα νέα Windows Mobile  (με εφαρμογές για νέους και εθισμένους στην Τεχνολογία Αμερικανούς αγρότες) με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των πιο ισχυρών επεξεργαστών, GPS, κάμερες υψηλής ευκρίνειας και ενσωματωμένα ασύρματα και κυψελοειδή δυνατότητες άμεση και αμφίδρομης επικοινωνίας.

Το πιθανότερο είναι τα παιδία που ήδη χρησιμοποιούν συσκευές υψηλής τεχνολογίας και έχουν ήδη εξοικειωθεί με το λειτουργικό περιβάλλον (User Interface) στην συνέχεια όταν με το καλό ενταθούν στο αγροτικό δυναμικό θα υιοθετήσουν όλες αυτές τις νέες και καινοτόμες πρακτικής που για εμάς όλους φαντάζουν «διαστημικά».

Η τεχνολογία σήμερα μπορεί να δώσει εκείνος τις λύσεις που θα καταστήσουν το παραγόμενο προϊόν μας (αγροτική παραγωγή) καθαρό, υγιεινό, νόστιμο, και Φρέσκο στον καταναλωτή.


Για ακόμα μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, Farm Works προσφέρει επίσης την Yuma ανθεκτική λύση  tablet υπολογιστή, το οποίο εκτείνεται σε όλο το λειτουργικό σύστημα Windows 7.
Billy Cash For Αγροτικές Ευκαιρίες/Athens Greece.


Σχετικό άρθρο: