29 Δεκ 2013

Επένδυση στο Ιπποφαές

Hippophae rhamnoides

Το Ιπποφαές (Hippophae) είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ελαιαγνοειδών. 

Στην αρχαιότητα η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη.

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό.

Προέρχεται από τις λέξεις ίππος + -φαές (φως), σημειολογικά μεταφράζεται σε φωτεινό, λαμπερό άλογο.



Στην παρουσίαση της επένδυσης εδώ ΔΕΝ θα αναφερθούμε στην καλλιέργεια αυτή κάθε αυτή αλλά στην δυνατότητα μεταποίησης και εμπορίας ενός άριστου βιολογικού προϊόντος (προϊόν εννοούμε αυτό που ο καταναλωτής μπορεί να βρει στο ράφι του Super Market).


Στην Ελλάδα με το πέρασμα του χρόνου χάθηκε η «γευστική μνήμη» και έτσι ΔΕΝ γνωρίζουν οι περισσότεροι την ευεργετικές ιδιότητες ενός Power Food όπως είναι το Ιπποφαές αλλά και το κυριότερο τον τρόπο παρασκευής  σε εύκολες συνταγές, την δοσολογία (πόσο να βάλω και πότε; ) και έτσι οι περισσότεροι έχουν μείνει στην ψευδαίσθηση ότι ο μέσος καταναλωτής θα πρέπει να κάνει μια διατριβή – ερεύνα να βρει πως θα το καταναλώσει!


Το Target Group, είναι ο μέσος αστός που ζει με έντονους ρυθμούς, έχει ανάγκη από φυσικά και Βιολογικά διατροφικά συμπληρώματα, συνήθως πηγαίνει τακτικά σε γυμναστήριο, και έχει υψηλό επίπεδο σπουδών και φυσικά την οικονομική ευχέρεια να αγοράσει ένα τέτοιο συμπλήρωμα διατροφής …

Αλλά ενώ έχει όλα αυτά δεν έχει τον διαθέσιμο χρόνο!

Για αυτό αρέσκεται να αγοράσει, έτοιμες πλυμένες σαλάτες, καθαρισμένα φρούτα από τα ψυγεία των Super Market, και Dressings (δηλαδή έτοιμες σάλτσες με βάση συνήθως το ελαιόλαδο)…

Αυτή η καταναλωτική συμπεριφορά είναι πολύ πιο έντονη στους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων των ανεπτυγμένων χορών της Βόρειας Ευρώπης, Αμερικής, Καναδά και Ιαπωνίας.

Το πολύ σημαντικό εδώ  είναι ότι μπορεί να κατασκευαστεί ένας «Μύθος» μια και είναι 100% Ελληνικό!

σειρά καλλυντικών με βάση το Ιπποφαές (από Κίνα)!!!
Άρα τα βήματα που θα μπορούσε ένας σοβαρός επενδυτής να κάνει είναι να έρθει σε πρώτη φάση σε επικοινωνία μαζί μας, να μας πει το τι περίπου θέλει να κάνει και που θέλει -και αν μπορεί φυσικά -να φτάσει.

Δεν είναι απαραίτητο ή προαπαιτούμενο  να έχει την δική του παραγωγή!

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες © με εξειδικευμένους συνεργαζόμενους επιστήμονες έχουν να προτείνουν μια παρουσίαση εξειδικευμένη που απαιτεί φυσικά στοιχεία του υποψηφίου κτήματος (Γεωπονική μελέτη) και στην συνέχεια την παρουσίαση στον Επενδυτή  - αποκλειστικά- μιας ολοκληρωμένης πρότασης που θα περιλαμβάνει:

1. Την προετοιμασία και αξιοποίηση του κτήματος (αν υπάρχει).

2. Την ορθή διαδικασία καλλιέργειας (ορθή γεωργική πρακτική).

3. Την διαδικασία πιστοποίησης ως βιολογική (αποκτά μια πρόσθετη εμπορική αξία).

4. Και μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη  πρόταση – κόστος – για μια μικρή βιοτεχνία Παρασκευής προϊόντων από Ιπποφαές, (Μηχανήματα, άδειες, προδιαγραφές, HACCP, τετραγωνικά, εκπαίδευση, Παρασκευή, συντήρηση, συσκευασία και υποστήριξη).  

5. Και τέλος μια ολοκληρωμένη πρόταση για την διάθεση του τελικού προϊόντος (Marketing σε Ελλάδα και εξωτερικό).



 Φυσικά αναφερόμαστε σε σοβαρούς Επενδυτές που ίσως θα μπορούσαν να διευρύνουν την δραστηριότητα τους και να γίνουν ιδιαιτέρα εξωστρεφείς με την βοήθεια συγκεκριμένων επιδοτήσεων, όλα αυτά θα εξεταστούν (έχει να κάνει και με το προφίλ του επιχειρηματία) και θα παρουσιαστούν στον υποψήφιο επενδυτή – επιχειρηματία.

Ζητήστε μια προσφορά στο τηλεφωνικό κέντρο :  210-8818416 και ώρες 10 – 16:00


αναφέροντας Επένδυση σε μεταποίηση για το Ιπποφαές 2014.