18 Ιουν 2014

Άνω κάτω οι αγροτικές επιδοτήσεις

Καλλιέργεια μύρτιλλο 
Αλλάζουν άρδην τα πάντα με τον τρόπο όπου οι αγρότες επιδοτούνται για τα προϊόντα που παράγουν.

Αναδιανομή της πίτας των αγροτικών επιδοτήσεων ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 φέρνει το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που διαιρεί τη χώρα σε τρεις ζώνες και αναπροσαρμόζει τις αξίες των ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων παραγωγών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" με βάση το νέο καθεστώς οι επιδοτήσεις θα συνδέονται εκ νέου με την παραγωγική διαδικασία.

Με το σύστημα που θέτει σε εφαρμογή το νέο εθνικό σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις, ο αγρότης θα λαμβάνει ενίσχυση με βάση τις παραγωγικές επιλογές του και τα συστήματα ποιότητας που θα χρησιμοποιεί, αξιοποιώντας όλη την εκμετάλλευση και το είδος των συνδεδεμένων ενισχύσεων. 

Με αυτό τον τρόπο, θα βελτιώνει το εισόδημά του, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας, επενδύοντας στη συνεργασία και τις κατάλληλες σχέσεις εμπορίας και συμβολαιακής γεωργίας.

Ο φάκελος για τις άμεσες ενισχύσεις των Ελλήνων αγροτών, που μεθαύριο αναμένεται να λάβει το πράσινο φως από την Κομισιόν για την εφαρμογή του, προβλέπει τη διαίρεση της χώρας σε τρεις ζώνες (βοσκότοποι, εκτάσεις πολυετών και ετήσιων καλλιεργειών) με αναπροσαρμογές στις αξίες των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά και πολύ ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες μέχρι το 2020.


Σχετικά άρθρα