8 Ιουλ 2014

Μαρμελάδα με Goji Berry

Μαρμελάδα με Goji Berry
Εκτός από θρεπτικά! τα γλυκά μας μπορούν να γίνουν και νόστιμα, και μάλιστα μπορούν να γίνουν μια υπέροχη, θρεπτική μαρμελάδα που μπορεί να συνοδέψει γευστικά ένα παγωτό.

Τι πιο καλή ιδέα;

Ο δημιουργός είναι ο διάσημος σεφ, και γνώστης του Γκότζι μπέρι και φυσικά των συνταγών, για γευστικές σαλάτες και γλυκά. Ο Jean-Francois Meteigner είναι ο executive chef και ιδιοκτήτης του La Cachette στο Λος Άντζελες. Αυτός θεωρείται ευρέως ένας από τους πλέον σημαίνοντες γαλλική σεφ στην Αμερική, και ειδικεύεται στην ελαφριά κουζίνα με επιρροές από την Καλιφόρνια.

Συστατικά:

1 κιλό μούρα Goji berry (φρέσκα ή αποξηραμένα).
1 κιλό ζάχαρη (εγώ θα έβαζα μαύρη βιολογική).  
1 λίτρο νερό (φυσικό μεταλλικό)
2 κουταλιές της σούπας πηκτίνη
100 γραμμάρια από ξίδι μηλίτη ή σαμπάνια

Ανακατέψτε καλά τα θρεπτικότατα Goji berry , το 1/3 της ζάχαρης και 1 λίτρο νερό σε μια βαριά κατσαρόλα προσέχοντας πάντα να διατηρούμε σχετικά υψηλή την θερμοκρασία. Όταν μείγματα πάρουν μια καλή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά (να διατηρούν χαμηλό σημείο βρασμού) και αναδεύεται καλά και με προσοχή για 30 λεπτά. Προσθέστε την πηκτίνη και τη υπόλοιπη 1/3 ζάχαρη και μαγειρέψτε για 5 επιπλέον λεπτά. Τέλος, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και το ξίδι μηλίτη, και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά. Αφαιρέστε από την εστία το μείγμα και περάστε το σε μπλέντερ  για 5 δευτερόλεπτα.


Αποθηκεύστε την σε βαζάκια που τα έχετε από πριν παστεριώσει.

Αφαιρέστε τον αέρα από τα βαζάκια και αποθηκεύσετε τα για ένα ολόκληρο χρόνο σε σκιά.


Μια δροσερή και Power Food πρόταση για το καλοκαίρι. 


δείτε σχετικό Video εδώ