20 Ιαν 2015

Ελαιόλαδο: Μια νέα ιστορία επιτυχίας από την Πελοπόννησο


Το ελαιόλαδο, το χρυσάφι της Ελληνικής γης που μας συνοδεύει και μας ζει αιώνες τώρα, έρχεται να αντιμετωπίσει επί  ίσους όρους τον διεθνή ανταγωνισμό.

Βλέπετε ότι για να γίνει ένα προϊόν εξαγώγιμο, δηλαδή να αποτελέσει τον πρεσβευτή της Ελληνικής παραγωγής θα πρέπει να έχει μια άριστη ποιότητα, γεύση που να αναδεικνύει τα αρώματα, χωρίς υπερβολές αλλά και ένα βραδινό ένδυμα (μια πρωτότυπη) συσκευασία! Που να κεντρίζει το ενδιαφέρον του καταναλωτή ώστε να απλώσει και να επιλέξει από το ράφι του καταστήματός στο Λονδίνο λ.χ. το δικό μας λάδι έναντι του Ιταλικού ή του Ισπανικού.


Έτσι όπως διαβάζουμε στο  startupper.gr ,   42 ελαιοπαραγωγοί με 900 στρέμματα και 16.000 ελαιόδεντρα Κορωνέικης ποικιλίας ημιορεινών και ορεινών ελαιώνων, που βρίσκονται πάνω σε ηλιόλουστες πλαγιές περικυκλωμένες από πεύκα, κουμαριές, σκίνα και μύρτα στην περιοχή Γεράκι - Ήλιδας της Πελοποννήσου, σε υψόμετρο 160 μέτρων δημιούργησαν την εταιρεία Μονοπάτι

Ιδρύθηκε το 2013 και πήρε το όνομα «Μονοπάτι» ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι της ιστορίας. Στην αρχαία Ελλάδα, δύο ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε η παράδοση μιας πορείας από την αρχαία Ήλιδα προς την αρχαία Ολυμπία. Στο μέσο του μονοπατιού προς την αρχαία Ολυμπία όπου και διανυκτέρευαν, είναι οι παρυφές της περιοχής των ελαιώνων μας. Η πορεία αυτή ακολουθούσε ένα μονοπάτι 54 χιλιομέτρων, και συμμετείχαν όλοι: αθλητές, κριτές, ιέρειες, ελλανοδίκες και συγγενείς όλων αυτών.

Έτσι, ακολουθώντας το Μονοπάτι και με αγάπη για το ελαιόλαδο, τον τόπο και την ιστορία δημιούργησαν το Μονάκριβο, ένα 100%  extra παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας που παράγεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και μηχανικά μέσα, από επιλεγμένες ελιές που συλλέγονται με το χέρι.

Το ελαιόλαδο Μονάκριβο συμμετείχε στην Ελαιοτεχνία έκθεση ελιάς και ελαιολάδου. Επίσης στο διαγωνισμό 6ο Αριστείον ελαιολάδου 2014 στον οποίο κέρδισε 3 βραβεία κάνοντας την μεγάλη έκπληξη, για πρωτοεμφανιζόμενο προϊόν στην αγορά.

Συγκεκριμένα απέσπασε το Gold Aristion 2014-Χρυσό Αριστείον 2014 στην κατηγορία Συνολική εικόνα Silver Aristion -Ασημένιο Αριστείον στις κατηγορίες ετικέτα και περιέκτης συσκευασμένου ελαιόλαδου.


Σχετικά άρθρα: