30 Δεκ 2015

Καλλιέργεια τομάτας σε υπόστρωμα υπολειμμάτων

Συστήματα κλειστού βρόχου, στην οποία τα απόβλητα χρησιμοποιούνται  ως θρεπτικό συστατικό (συνήθως) θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα από τα Νέα επιτεύγματα της Μοντέρνας γεωργίας:  Οι στόχοι της ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας είναι οι τα «κλειδιά»  που γίνονται ολοένα και πιο απαραίτητα.  Αλλά εδώ είναι που δεν το έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα!   τουλάχιστον όχι με τον τρόπο αυτό : η μετατροπή των αποβλήτων σε ντομάτα ένα μέσο για την καλλιέργεια τομάτας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρησιμοποίησης των αποβλήτων για να καλλιεργηθεί, το παλαιότερο και πιο προφανής είναι η χρήση του κομπόστ. Το κομπόστ είναι μεγάλη!  «εφεύρεση» Αγαπάμε κομπόστ.  Αλλά δεν είναι πολύ διαδεδομένη η  χρήση στις μυριάδες τρόπους που μπορούν να αναπτυχθούν καλλιέργειες χωρίς έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της υδροπονίας και aeroponics.  Μια νέα μελέτη από τη Νέα Ζηλανδία  που  δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό  HartScience, έρχεται με έναν τρόπο να προβάλει την ξαναχρησιμοποιήση των  πράσινων αποβλήτων σε Υδροπονικής σύστημα καλλιέργεια και ακόμη καλύτερα, ότι τα απόβλητα μπορούν να προέρχονται από την ίδια την καλλιέργεια.

Υπάρχουν δύο βασικές έννοιες για να κατανοήσουμε ακριβώς γιατί αυτό είναι τόσο ενδιαφέρουσα ιδέα. Το πρώτο είναι βιοκάρβουνο, η οποία είναι βασικά κάρβουνο που δημιουργήθηκε από "πράσινα απόβλητα», το οποίο είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε ότι είναι. «Charcoal»  που δημιουργείται μέσω θερμότητας σε ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο.

 Συχνά γίνει αυτό από την ταφή. Το  βιοκάρβουνο σε αυτή τη μελέτη προέρχεται από τα απόβλητα των φυτών ντομάτας (μίσχοι, ρίζες, φύλλα).

Η άλλη έννοια είναι το  υπόστρωμα. Σε ένα υδροπονικό σύστημα, όταν ένα φυτό φυτεύεται σε ό, τι είναι ουσιαστικά ένα κινούμενο ρεύμα του νερού στο οποίο τα θρεπτικά συστατικά διαλύονται, το υπόστρωμα είναι ένα πορώδες λίγο ... από κάτι ... που συγκρατεί τα φυτά στη θέση τους. 

Συνηθέστερα το υπόστρωμα περιστρέφεται σαν το  μαλλί της γριάς από φυσικό πέτρωμα. Τα Πριονίδια είναι επίσης ένα  αρκετά δημοφιλής υπόστρωμα.

Οι ερευνητές στη μελέτη αυτή προσπάθησαν  να χρησιμοποιήσει ντομάτα και  βιοκάρβουνο των αποβλήτων ως υπόστρωμα για μία Υδροπονική ντομάτα, και σε σύγκριση με πριονίδι πεύκου. Τα υποστρώματα από  βιοκάρβουνο δεν φαίνεται να επηρεάζουν τον απαραίτητο ρυθμό ανάπτυξης της τομάτας ή την γενική απόδοση στην ανάπτυξη του φυτού , σε σύγκριση με το πριονίδι, το οποίο δεν έχει τελικά το προσδόκιμο  αποτέλεσμα, με εξαίρεση!

Ο στόχος εδώ δεν ήταν να καταλήξουμε σε ένα υπόστρωμα που ενισχύει την ανάπτυξη, αλλά, αντίθετα, να βρούμε έναν τρόπο για να χρησιμοποιήσετε τα πράσινα απόβλητα με αποτελεσματικό τρόπο.

Με την εν λόγω  προσπάθεια συμπεράναμε τελικά ότι  αυτό είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό και επιτυχημένο πείραμα.

Το  βιοκάρβουνο ήταν εξίσου καλό  σε καλλιέργεια τομάτας, όπως το πριονίδι!

Οι συγγραφείς της μελέτης υποθέτω ότι, ανά εκτάριο, βιοκάρβουνο από τις καλλιέργειες θα μπορούσε να παράγει μεταξύ 13 και 50 τοις εκατό του υποστρώματος που απαιτείται για την καλλιέργεια.


Και αυτό είναι μεγάλη είδηση ​​για την ανησυχία του για τη χρήση της ενέργειας και των αποβλήτων.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη μελέτη εδώ.