22 Μαΐ 2016

Πως μπορείτε να εξάγετε τα προϊόντα σας; σε καιρούς Μνημονίου;


Δεν είναι σίγουρα εύκολο αλλά είναι μια καλή λύση μια και η εσωτερική αγορά δείχνει «κόπωση» και δύσκολα θα δεχθεί ένα νέο «παίχτη».

Όπως συνηθίζουμε να λέμε στις Αγροτικές Ευκαιρίες « Επενδύστε στον καλύτερο εργοδότη του κόσμου… τον εαυτό σας».

Νέες θέσεις εργασίας δύσκολα στο σημερινό περιβάλλον δύσκολα δημιουργούνται! Και αν μάλιστα έχετε τα Δικά σας προϊόντα τότε ακόμα καλύτερα να επενδύσετε στην δημιουργία προϊόντων που να μπορούν να τοποθετηθούν σε Ράφι καταστήματος τροφίμων! Και να ξεκινήσετε τις πρώτες σας Εξαγωγές.

Στα συστατικά εκείνα που μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην… επιτυχημένη διείσδυση ενός προϊόντος σε οποιαδήποτε διεθνή αγορά, εξέλιξη που Έλληνες επιχειρηματίες έχουν αναδείξει ως τον πιο σημαντικό παράγοντα προκειμένου να επιβιώσουν της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, αναφέρθηκε μιλώντας στο ΑΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων της Ιταλίας, Carlo Banfi, υπεύθυνος Διεθνοποίησης Ιταλικών Εταιρειών, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «όλα είναι δυνατά αρκεί κανείς να κινείται με πυξίδα και όχι, με βάρκα την ελπίδα».

Αναγνωρίζοντας ότι οι λαοί της Μεσογείου «έχουμε κοινό τη μεγάλη δυσκολία στον από κοινού αγώνα για την επίτευξη ενός σκοπού», ο κ. Banfi μας τόνισε ότι «βλέπεις επιχειρηματίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών -Γερμανία- να συμμετέχουν δυναμικά και ομαδοποιημένα σε Διεθνείς εκθέσεις, ενώ στον αντίποδα, βλέπεις μοναχικούς καβαλάρηδες να προσπαθούν να καλπάσουν».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η συμμετοχή επιχειρηματιών σε Διεθνείς Εκθέσεις είναι ένα από τα βασικά βήματα που πρέπει κάποιος να κάνει προκειμένου να βρει …πελάτες, αλλά όπως διευκρίνισε «μόνο ισχυρές ομάδες, που μοιράζονται το ίδιο όραμα και δεν λειτουργούν για το ατομικό τους συμφέρον, μπορούν να κλείσουν δουλειές, ανταποκρινόμενοι στις ποσότητες που απαιτούνται και πετυχαίνοντας έτσι μία από τις καλύτερες τιμές, αν όχι την καλύτερη, αλλά και διάρκεια παραμονής των προϊόντων τους σε μια ξένη αγορά».

Επιπλέον, όπως μας επισήμανε, ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει κάποιος να κάνει προκειμένου να κάνει επιτυχώς δουλειές στο Διεθνές περιβάλλον, είναι να «φροντίσει να έχει την καλύτερη δυνατή γνώση της αγοράς στην οποία θέλει να δραστηριοποιηθεί, να μάθει τους κανόνες λειτουργίας της και να δείξει σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που ενδεχομένως έχει».


Όπως μας εξήγησε «για να προσελκύσεις πελάτες δεν αρκεί μόνο το χαμόγελο και τα μεγάλα λόγια. Απαιτείται σοβαρότητα και συνέπεια. Οφείλει ο επιχειρηματίας να καλομαθαίνει τους πελάτες του, ιδίως όταν επιδιώκει την παραμονή και άνθισή του σε μια ξένη αγορά».

Παράλληλα, ο κ. Banfi, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του αντιπροσώπου σε μια ξένη αγορά, λέγοντας χαρακτηριστικά «το να έχει κάποιος δύο και τρεις αντιπροσώπους δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ μάλιστα και σε κάποιες χώρες είναι παράνομο» και πρόσθεσε «η εύρεση του σωστού ανθρώπου σε μια ξένη αγορά, που θα φροντίσει για τα προϊόντα που ένας επιχειρηματίας επιθυμεί να εισάγει σε αυτήν, είναι ο πιο σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της ολοκλήρωσης του Project».

Μεταξύ άλλων ο ίδιος μας επισήμανε ότι τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα τυγχάνουν «πολύ καλής» αποδοχής στο εξωτερικό-μίλησε κυρίως για τα φέτα και ελαιόλαδο- και τόνισε τη σπουδαιότητα της πιστοποίησης, του σωστού μάρκετινγκ, αλλά και της συσκευασίας, το design της οποίας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

Τα επόμενα χρόνια οι Εξαγωγές θα είναι το μέλλον!

Σχετικά Σεμινάρια Αγροτικών Ευκαιριών