25 Δεκ 2016

Πώς να Αφυδατώσετε Ντομάτες και να τις μετατρέψετε σε Ντομάτα Σκόνη.


Οι ντομάτες είναι βασικό λαχανικό στην καθημερινή μας διατροφή. Πηγαίνουν σε όλες τις αγαπημένες μας συνταγές, είναι ένα από τα αγαπημένα των κηπουρών, και το καλύτερο από όλα είναι μια υγιεινή τροφή, δείτε την συνταγή.



Μαζί με την σκόνη ντομάτας κάντε και αφυδατωμένες ντοματούλες! 

Σκόνη ντομάτας είναι τόσο εύκολο να γίνει ;  Ναι!   μπορείτε να κάνετε μακαρόνια σάλτσα, κέτσαπ, σούπα ντομάτας, σάλτσα μπάρμπεκιου, σάλτσα πίτσας, και μεξικάνικα πιάτα, στιφάδο και ότι θα ήθελε χυμό ντομάτας! όλα με αυτή τη εύκολη διαδικασία στο σπίτι σας με την μέθοδο της αφυδάτωσης για τρόφιμα!  

Πώς να αφυδατώσετε τις Ντομάτες

επιλέγουμε τις καλύτερες και ώριμες ντομάτες Roma.
με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάμε το καθάρισμα...


το αποτέλεσμα...

στην Συνέχεια τις κόβουμε σε ομοιόμορφες φετούλες. 
αν έχουμε και μικρούλες Σταφύλι.. τος κόβουμε στην μέση και αυτές.
τοποθετούμε στα ρηχά ταψιά λαδόκολλα και βάζουμε απο πάνω τις φέτες μας.
τα τοποθετούμε σε Οικιακό φούρνο με αέρα για 18 / 20 ώρες στους 52 C.

Μετά από 20 ώρες...

και οι Μικρούλες .. σταφύλι...

μετά όλες μαζί σε ένα μπλέντερ για να γίνουν σκόνη...

και μεταφέρουμε τον πολτό Ντομάτας σε ρηχό ταψάκι...

γεμίζουμε βάσεις με το μείγμα μας...

πάλι τα τοποθετούμε στον φούρνο με αέρα για 4 ώρες στους 52C

Μόλις αφυδατωθούν εντελώς βγάζουμε τις ντομάτες απο τον φούρνο...
θα πρέπει να έχει αυτή την όψη... και καταπληκτικό άρωμα...Ντομάτας!

Αφού κρυώσουν τις βάζουμε όλες μαζί...
στην συνέχεια τοποθετούμε την πίτα μας σε Μούλτι, ή ακόμα καλύτερα
 σε συσκευή που αλέθει Καφέ.. για να γίνει η σκόνη μας.
το δουλεύουμε αρκετά μέχρι να γίνει σκόνη,...

και στην συνέχεια τοποθετούμε την σκόνη Ντομάτας σε Αποστειρωμένο γυάλινο Βαζάκι.

το Ιδανικό είναι να έχουμε Ειδικά Βαζάκια που Αφαιρούμε τον ατμοσφαιρικό αέρα για να μπορέσει να διατηρηθεί χωρίς να αλλοιωθεί  μέχρι το επόμενο Καλοκαίρι... που θα Ξανά πάρουμε ντοματούλες.
Όλα μας τα σκεύη θα πρέπει να είναι Καθαρά και αποστειρωμένα καθώς και ο χώρος καθαρός.


το αποτέλεσμα Σκόνη Ντομάτας, και αποξηραμένες ντοματούλες
 σε συσκευασίες που μας βολεύουν! 

και όταν θελήσουμε στο φαγητό μας μετατρέπουμε την σκόνη ντομάτας σε χυμό! 

η αναλογία είναι 2 μέρη νερό σε 1 μέρος Ντομάτα που έχουμε κάνει σκόνη.




Ιδανική και για Πίτσα.... 

Χωρίς συντηρητικά! απο τις δικές σας Ντομάτες! 


Ιδανική για τα Κοκκινιστά σας! 





Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε τις Υπαίθριες ντομάτες τους Καλοκαιρινούς μήνες να βεβαιωθούμε για την Νοστιμιά τους και το άρωμα τους.

Αν έχουμε τις δικές μας από τον κήπο και δεν τις έχουμε ραντίσει με χημικά έχει καλός αλλιώς θα προτείναμε να αγοράσετε Βιολογικά πιστοποιημένες ντομάτες.

Ξεκινήστε με ώριμες ντομάτες. ντομάτες Ρομά είναι ότι καλύτερο για την αφυδάτωση.

Πλύνετε τις ντομάτες σας.


Σε αυτό το σημείο μπορείτε να τοποθετήσετε τις ντομάτες στο μπλέντερ υψηλής σκόνη ή ένα μύλο μπαχαρικών για να κάνει σκόνη ντομάτας. Θα μπορούσατε επίσης να αποθηκεύσετε αυτές τις ντομάτες ως έχει και να τα προσθέσετε σε βραστά, σούπες ή φαγητά κατσαρόλας. Μπορείτε να τους χωρίσει λίγο πριν τα προσθέσετε σε μια συνταγή, αλλά αν δεν θέλετε να κάνετε μια σκόνη αυτές τις ντομάτες θα ήταν πολύ χρήσιμη στο ντουλάπι σας. Καλή Επιτυχία.

Αγροτικές Ευκαιρίες 2017