18 Μαρ 2017

Μια Νέα και επιτυχημένη μελισσοκόμος ! ετών 15.


Στην Ελλάδα της κρίσης και της μιζέριας, ανάμεσα σε απαισιόδοξα μηνύματα μια νέα κοπέλα μας δείχνει τον δρόμο και μας δίνει την αισιόδοξη πλευρά της νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Η Ελλάδα έχει το κατάλληλο μικρόκλιμα και την πλουσιότερη χλωρίδα! Αρκεί να κάνουμε Βιώσιμη και οικολογική εκμετάλλευση του πλούτου που παραλάβαμε και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας καλύτερη!

Αρκεί να τους δώσουμε τον χώρο και να μην τα απογοητεύσουμε όσα ακόμα έχουν μείνει στην Ελλάδα και δεν έχουν Ξενιτευτεί!


Όπως αναφέρει η Realnews Το Μέλι μαζί με το Ελαιόλαδο αποτελούν στα τρόφιμα την αιχμή του δόρατος στις εξαγωγές και την λύση για πολλούς αγρότες και μελισσοκόμους.

Η 15χρονη πιο επιτυχημένη μελισσοκόμος: Νίκησε την κρίση με το επιχειρηματικό της μυαλό . Δείτε πως πέτυχε...

η 15χρονη Αγγελική Μεϊμαράκη Μελισσοκόμος!
Όποιος είπε ότι στην Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχουν ικανοί νέοι με όραμα και επιχειρηματικό μυαλό, τότε σίγουρα δεν έχει ακουστά την 15χρονη Αγγελική Μεϊμαράκη, την μικρότερη –και πιο επιτυχημένη- μελισσοκόμο στην Ελλάδα!

Η μικρή Αγγελική, κατάγεται από οικογένεια μελισσοκόμων κι έτσι από μικρή έμαθε πως η διατροφική αξία του μελιού είναι μεγάλη. Αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που της έμαθε ο προ-πάππου της, δηλαδή την παραγωγή μελιού.

Ξεκίνησε την «γλυκιά» αυτή παραγωγή στο χωριό της, στο Δασκαλειό Κερατέας, μαζί με τη συμμαθήτριά της Ιωάννα Τσαντίλα και τις οικογένειές τους, πριν από τρία χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Realnews, τα δυο μικρά κορίτσια, ήταν αυτά που «ανάγκασαν» τους γονείς τους να δημιουργήσουν την εταιρεία.

Πλέον το «Μέλι της Αγγελικής», που είχε έδρα να Γλυκά Νερά Αττικής, ταξιδεύει σε Ευρώπη κι Αμερική, με το 70% του ετήσιου τζίρου να προέρχεται από τις εξαγωγές.

Σήμερα, το μέλι της μικρής αυτής μελισσοκόμου, βρίσκεται στα ράφια ντελικατέσεν καταστημάτων της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας και της Αμερικής, ενώ διατίθεται και σε πρεσβείες πολλών χωρών ανά τον κόσμο, όπως της Ιταλίας, της Ισπανίας κ.ά.


Στην Ελλάδα, τα προϊόντα της διατίθενται σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε ντελικατέσεν μαγαζιά, ενώ υπάρχει και υποκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Όλα τα Σαββατοκύριακα τα περνάω στο χωριό μου. Πριν από τρία χρόνια ανακοίνωσα στον πατέρα μου ότι θα ήθελα και εγώ να βοηθάω στα λίγα μελίσσια που είχαμε για να βγάζουμε ο μέλι της οικογένειάς μας», λέει η μικρή Αγγελική για την αρχή του γλυκού εγχειρήματος της, ενώ παράλληλα εκμυστηρεύεται ότι τα αγαπημένα της προϊόντα είναι το θυμαρίσιο μέλι αλλά και το μέλι με σοκολάτα που είναι εξαιρετικά σπάνιο κι ως εκ τούτου περιζήτητο.«Όνειρό μου είναι, όπως λένε ότι η Μερσεντές είναι από τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου, έτσι να λένε και για το μέλι μας πως είναι το καλύτερο του κόσμου», καταλήγει η μικρή Αγγελική. 

Σχετικό Σεμινάριο Αγροτικών Ευκαιριών