25 Απρ 2017

Τα 10 καλύτερα αιθέρια έλαια και η χρήση τους


Τα αιθέρια έλαια αποτελούν την βάση όλων σχεδόν των καλλυντικών που γνωρίζουμε, και μάλιστα τα τελευταία χρόνια αρκετοί καλλιεργητές αλλά και νέες ομάδες παραγωγών - καλλιεργητών  προέβησαν σε ολοκληρωμένες επενδύσεις, δηλαδή παραγωγή αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών, την απόσταξη με ειδικό εξοπλισμό ( μηχανήματα απόσταξης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών).

Η Ελλάδα είναι Ιδανική ως μικρόκλιμα και έδαφος για αυτές τις καλλιέργειες με αποτέλεσμα την ποιοτική παραγωγή του πολύτιμου αιθέριου ελαίου.

Τα Βασικά και δημοφιλή αιθέρια έλαια είναι δεντρολίβανου, γαρίφαλου, μέντας, λεβάντας, και λεμονιού.

Εκτός από φυσικά αρωματικά χώρων, τα αιθέρια έλαια μπορεί να αποτελέσουν το απαραίτητο συστατικό πολλών diy ( κάντο μόνη σου ) συνταγών ομορφιάς, μιας και είναι ο πιο αποτελεσματικός και ανέξοδος τρόπος να λύσουμε αρκετά από τα beauty προβλήματά μας (όπως για παράδειγμα η πιτυρίδα, η ακμή ακόμη και η δυσοσμία του στόματος).


 Το μυστικό; Να ξέρουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά (δηλαδή  το κατάλληλο αιθέριο έλαιο για το εκάστοτε πρόβλημα και στη σωστή ποσότητα). Στο παρακάτω βίντεο θα δεις τα πιο δημοφιλή από αυτά καθώς επίσης και τον τρόπο που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ώστε να επωφεληθείς στο έπακρο περισσότερα οφέλη.



Προσοχή ! Όπως σε κάθε  φυσική συνταγή μην ξεχνάς να τη δοκιμάζεις πρώτα στο εσωτερικό μέρος του καρπού σου για να σιγουρευτείς πως δεν θα έχεις κάποια αλλεργική αντίδραση!

Διαβάστε σχετικά.