31 Οκτ 2017

Έρχεται βροχή Πληρωμών μέσα στον Νοέμβριο για Αγρότες.


Απόλυτα συνεπής στο ραντεβού του με τους Ελληνές παραγωγούς για την προκαταβολή του τσεκ της Βασικής Ενίσχυσης θα είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Η καταληκτική ημερομηνία της 27ης Οκτωβρίου 2017 ισχύει στο ακέραιο, και μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η «Ύπαιθρος Χώρα» από τον Οργανισμό αναφέρουν ότι η καταβολή θα ξεκινήσει του Αγίου Δημητρίου, μία ημέρα νωρίτερα δηλαδή, ώστε τα χρήματα να είναι διαθέσιμα για τους περισσότερους δικαιούχους πριν το Σαββατοκύριακο.

Όπως όλα δείχνουν, οι δικαιούχοι θα μπορούν - άμεσα -  να αρχίσουν να «σηκώνουν» από τα ΑΤΜ’s της τράπεζας Πειραιώς τα ποσά του 70% της βασικής ενίσχυσης που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους για το 2017.

Το συνολικό ύψος της πληρωμής θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα της χώρας μας για την πληρωμή προκαταβολής στο 70%, αντί του 50% που προβλέπει ο κανονισμός.

Το ποσό που θα καταβληθεί φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί σε περίπου 540.000 δικαιούχους δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.


Όπως και σε ανάλογες «ογκώδεις» πληρωμές, η διαδικασία των πιστώσεων αναμένεται να ξεκινήσει µεν το απόγευμα της Πέμπτης.

οι Έλληνες παραγωγοί εκτιμούν ότι η αγορά
 θα κινηθεί πάνω από τα 4 ευρώ 
Πληρωμές ελαιολάδου

Μόνο ανοδικά μπορούν να κινηθούν οι τιμές παραγωγού φέτος για το ελαιόλαδο, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Και αυτό γιατί αφενός τα περσινά αποθέματα είναι μηδενικά και αφετέρου, λόγω της ανομβρίας, αναμένεται σημαντική μείωση παραγωγής στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες ελαιοπαραγωγικές χώρες της Ευρώπης, την ώρα που η ζήτηση παραμένει υψηλή.

Ως εκ τούτου, οι Έλληνες παραγωγοί εκτιμούν ότι η αγορά θα κινηθεί πάνω από τα 4 ευρώ για το προϊόν, καθώς μπαίνουμε στο «φουλ» της συγκομιδής του ελαιόκαρπου, που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον Νοέμβριο στα βασικά παραγωγικά κέντρα της χώρας.

Αρχές Νοεμβρίου 2017 η προκαταβολή της α’ πρόσκλησης Βιολογικών.

Για τις αρχές Νοεμβρίου του 2017, αφού «ξεμπερδέψουν» µε την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης τοποθετούν οι αρμόδιοι των πληρωμών την πίστωση της προκαταβολής του 70% όσων εντάχθηκαν στην πρώτη πρόσκληση του Μέτρου 11 της Βιολογικής Γεωργίας.

Σύμφωνα µε τη λίστα που έχει εκδώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία περιλαμβάνονται ονόματα παραγωγών και ποσά, οι δικαιούχοι είναι 11.337 αγρότες µόνο φυτικής παραγωγής σε ζώνη Natura. Μάλιστα προκύπτει ότι οι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο μοιράζονται μέσα στην πενταετία 75 εκατ. ευρώ και οι «παλιοί» 147 εκατ. ευρώ.

Μέσα στο Νοέμβριο 2017 αναμένονται και τα σχέδια Leader και η Νιτρορύπανση.


Πηγή: aftodioikisi.gr