3 Νοε 2017

Γεωπονική Σχολή θα αποκτήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Γεωπονική Σχολή θα αποκτήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς θα αξιοποιήσει την «προίκα» που παίρνει από το παρακείμενο ΤΕΙ Ηπείρου.

 Έτσι, η Ελλάδα θα αποκτήσει επιπλέον πανεπιστημιακά τμήματα με αντικείμενο παρεμφερές με τη ζωική και τη φυτική παραγωγή, αλλά και ένα νέο, σχετικό με την ανθοκομία και την αρχιτεκτονική τοπίου.

Ειδικότερα, η πρυτανεία του ΑΕΙ ανακοίνωσε την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αρτα. Η ανακοίνωση ήλθε μετά τη σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε πρόσφατο συνέδριο, στα Ιωάννινα. 

Επί της ουσίας, μετά την προωθούμενη συγχώνευση του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ της Ηπείρου, θα «πανεπιστημιοποιηθεί» το υπάρχον Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στο ΤΕΙ, το οποίο φέτος έχει βάση εισαγωγής 10.448 μόρια. Το νυν τμήμα έχει τρεις κατευθύνσεις:


 α) Φυτικής Παραγωγής,
 β) Ζωικής Παραγωγής, 
γ) Ανθοκομίας - Αρχιτεκτονικής Τοπίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στη νέα Γεωπονική θα διατηρούν ακριβώς τα ίδια αντικείμενα.


Παράλληλα, θα οργανωθούν στο Παν. Ιωαννίνων τρία προγράμματα διετούς φοίτησης για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, σχετικά με τη γαλακτοκομική, τη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή και τις ιχθυοκαλλιέργειες. «Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που υπάγεται στον στρατηγικό του σχεδιασμό, καθώς και ενός αιτήματος ευρύτερα της κοινωνίας της Ηπείρου», πληροφορεί η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη Γεωπονική Σχολή, την ίδια στιγμή που ορισμένοι αναφέρουν ότι η ίδρυσή της υπηρετεί και ψηφοθηρικούς λόγους, καθώς ο κ. Τσίπρας κατάγεται από την ΑρταΠηγή