10 Απρ 2018

Πληρωμή Υπολοίπων του 2017 προϊόντων στη φυτική παραγωγή και τα ζωικάΓια μετά τις 20 Απριλίου του 2018, όπως έχει γράψει εγκαίρως ξανά ο ΑγροΤύπος, τοποθετείται χρονικά η πληρωμή των υπόλοιπων προϊόντων στη φυτική παραγωγή και τα ζωικά. Το πιθανότερο σενάριο, τούτη την ώρα, φαντάζει να πληρωθούν πρώτα και πιο συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στη φυτική παραγωγή (ρύζι, σπόροι σποράς, πορτοκάλια για χυμό και Κορινθιακή Σταφίδα ). Εν συνεχεία, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου του 2018 προγραμματίζεται από τον αρμόδιο οργανισμό των πληρωμών του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ), η εξόφληση των συνδεδεμένων που αφορούν στη ζωική παραγωγή και αφορούν το 2017.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Κέντρος, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, τη Μεγάλη Πέμπτη ανέφερε πως οι πληρωμές φυτικής και ζωικής «θα τρέξουν στις αρχές του Μαΐου».

Οι ενδεικτικές τιμές για τις συνδεδεμένες φυτικής


Στο ρύζι η ενδεικτική τιμή καθορίστηκε στα 25,7 ευρώ το στρέμμα, στα πορτοκάλια προς χυμοποίηση στα 41,1 ευρώ, στους σπόρους σποράς στα 68,4 ευρώ το στρέμμα και στην Κοριθιακή Σταφίδα στα 35,2 ευρώ το στρέμμα.

Οι ενδεικτικές τιμές για τις συνδεδεμένες ζωικών

Για τους μεταξοσκώληκες η ενδεικτική τιμή ενίσχυσης είναι στα 24,8 ευρώ, ενώ στα θηλυκά βοοειδή στα 149 ευρώ το ζώο, αίγες και προβατίνες 11 ευρώ το ζώο, ενώ οι υπόλοιπες ειδικές ενισχύσεις κατανέμονται ως εξής:  Ειδική ενίσχυση για γεωργούς που εκτρέφουν βοοειδή, διέθεταν ειδικά δικαιώματα με βάση τον Καν 73/2009 και δεν δηλώνουν επιλέξιμες εκτάσεις: min 3MMZ, 6μηνη διατήρηση 235 ευρώ/ΜΜΖ και ειδική ενίσχυση για γεωργούς που εκτρέφουν αιγοπρόβατα, διέθεταν ειδικά δικαιώματα με βάση τον Καν 73/2009, και δεν δηλώνουν επιλέξιμες εκτάσεις: min 3MMZ, 6μηνη διατήρηση 35 ευρώ/ζώο. Πηγή.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Αγροτικές Ευκαιρίες Αναλαμβάνουν την Εκπαίδευση στον τομέα της Παραγωγής – Μεταποίησης και Εξαγωγής Αγροτικών προϊόντων.

Και Δωρεάν την αρχική Αξιολόγηση ( μέσω E-mail ), και όχι την Μελέτη, για ένταξη σε προγράμματα επιδοτήσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με δικαιούχους Επαγγελματίες Αγρότες ( με Βιβλιάριο ΟΓΑ ).