16 Οκτ 2018

Ξεκινάν άμεσα την πληρωμή των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.



Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου Κρήτης ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης, οι αγρότες είναι πιθανό να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, ωστόσο αν υπάρξει οποιοδήποτε ζήτημα της τελευταίας στιγμής οι πληρωμές θα γίνουν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου του 2018.

Οι αγρότες θα εισπράξουν – σε πρώτη φάση - το 70% της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή περίπου το 50% της συνολικής επιδότησης που εισπράττουν, με το υπόλοιπο ποσό να καταβάλλεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Συνολικά σε επίπεδο χώρας θα δοθούν περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ.


Πρόκειται για την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης του 2018.

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2018, και μέχρι  τις 14 Δεκεμβρίου 2018, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης, η πράσινη ενίσχυση και η ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ενώ αμέσως μετά  –όπως έγινε και πέρυσι - δρομολογείται αρμοδίως η Πληρωμή της εξισωτικής του έτους 2018.

Μέχρι το τέλος του έτους του 2018 κατόπιν πληροφοριών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στόχος του Οργανισμού Πληρωμών είναι να έχουν κλείσει και όλες οι εκκρεμότητες από τα προηγούμενα έτη.

Μάλιστα, αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης µε την ανάληψη του υπουργική θώκου, λέγοντας ότι « Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκόπηση ανειλημμένων υποχρεώσεων των ετών 2013 -2015, αλλά και των αντίστοιχων για παλιά προγράμματα επιδοτήσεων  όπως Βιολογικά και Δασώσεις». Πηγή