24 Νοε 2013

Νέα επιδότηση για βιολογικά όλη η λίστα 2013-2014


Οι καταναλωτές τα τελευταία  χρόνια έχουν αγκαλιάσει και εμπιστευτεί τα βιολογικά προϊόντα των Ελλήνων βιοκαλλιεργητών αλλά και κτηνοτρόφων.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις Βιολογικές λαϊκές στα μεγάλα αστικά κέντρα σειρά πήραν και οι μεγάλες αλυσίδες Super Market, και όχι μονό οι Ελληνικές…

Η ζήτηση είναι τέτοια που υπερκαλύπτει πολλές φορές ακόμα και την υπάρχουσα προσφορά, έτσι δεν είναι τυχαίο π.χ. στον ίδιο πάγκο βιολογικών λαχανικών σε μεγάλο Super Market, να συναντά κανείς, λαχανικά από την Φθιώτιδα, την Κρήτη, την Μακεδονία, αλλά και την Ιταλία!

Αυτή η τάση μαζί με μια στροφή των εταιριών στο μάρκετινγκ ορθής γεωργικής πρακτικής, και αειφόρου ανάπτυξης, και πιο υγιεινού τρόπου διατροφής και ζωής (νέα εποχή, νέα πρότυπα) καθιστά την επιλογή ενός επιχειρηματία αγρότη ή  μεταποιητική μικρή μονάδα, στα βιολογικά, σαν την πιο ορθή απόφαση.

Πέρα από τους κανόνες του μάρκετινγκ η βιολογική καλλιέργεια είναι τρόπος ζωής και ατομική απόφαση ενός ευσυνείδητου καλλιεργητή που σέβεται πρώτιστος τον εαυτό του και την οικογένεια του και αμέσως μετά το περιβάλλον και την φύση που του δόθηκε απλόχερα και ευελπιστεί να την παραδώσει «βιολογική» στις επόμενες γενεές.

Έτσι σύμφωνα με το site των Αγροτικών Ευκαιριών©   Δέκα κλάδοι παραγωγής και μεταποίησης βιολογικών προϊόντων έχουν δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του επενδυτικού νόμου, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες σε όσους θέλουν να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους ή και να στήσουν νέες μονάδες με κατώτατο προϋπολογισμό τις 100.000 ευρώ.


Όσοι από τους αγρότες  θέλουν να ασχοληθούν με τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του επενδυτικού νόμου για τις επιχορηγήσεις, οι οποίες ανάλογα με την περιφέρεια και το μέγεθος της επιχείρησης φτάνουν και το 50%.


επιδότηση για παραγωγή - συσκευασία - εμπορία βιολογικών αβγών 


Επιχορηγούνται:

Ελαιοτριβεία, συσκευαστήρια βιολογικού ελαιολάδου

Μονάδες επεξεργασίας βρώσιμων βιολογικών ελιών

Μονάδες τυποποίησης βιολογικών οπωροκηπευτικών

Μονάδες παραγωγής χυμών από βιολογικά φρούτα

Μονάδες μεταποίησης βιολογικού κρέατος ζώων και πτηνών

Τυροκομεία και μονάδες επεξεργασίας βιολογικού γάλακτος

Μονάδες παραγωγής βιολογικού γιαουρτιού

Μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης βιολογικού μελιού

Οινοποιεία

Μονάδες παραγωγής και συσκευασίας βιολογικών αβγών.

επιδότηση για επαγγελματίες βιολογικούς μελισσοκομους! 

Αναλυτικά για την Επιδότηση βιολογικών κάντε δεξί κλικ στην Επιδότηση