23 Νοε 2013

Το σπαθόλαδο στην αγορά των ΗΠΑ


Οι Αγροτικές ευκαιρίες προσπάθησαν να προσεγγίσουν  το σπαθόλαδο και από την εμπορική πλευρά και από την επιστημονικά τεκμηριωμένη βιβλιογραφία.

Η Ελλάδα είναι κατά μια άποψη ένας «ευλογημένος τόπος» με ανεξερεύνητες –εμπορικά- δυνατότητες…

Παράγουμε πολλά και ενδιαφέροντα αγροτικά προϊόντα, σε αυτό που σίγουρα ακόμα υστερούμε είναι η αύξηση ποιοτικών (και βιολογικών) αγροτικών προϊόντων, η πιστοποιήσεις, η αναγνωρισιμότητα του προϊόντος (Brand name), η άριστη και κατάλληλη συσκευασία για την χώρα προορισμού του τελικού προϊόντος, και η δημιουργία ενός «μύθου».

Φυσικά ο αγρότης που είναι καθαρά προσανατολισμένος στην παραγωγή δεν μπορεί εκ φύσεως της εργασίας του να αναλάβει επιπλέον ευθύνες και υποχρεώσεις είτε από έλλειψη μορφωτικού επιπέδου, είτε ακόμα από έλλειψη διαθέσιμου χρόνου ακόμα και των απαραίτητων κεφαλαίων που απαιτούνται για να πάει το σπαθόλαδο  από το τάδε χωρίο στο  Manhattan island, USA, και στην οδό π.χ. : Bergen Lafayette , όπου υπάρχει ένα μικρό κατάστημα που πουλά είδη εναλλακτικής ιατρικής και θεραπείας!

Αυτό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα μιας συνδυασμένης προσπάθειας διαφόρων  τμημάτων και ειδικοτήτων σε μια δράση που θα απαιτούσε εκτός από τα χρήματα και το απαραίτητο βάθος χρόνου.


Η Ισχύς εν τη ενώσει

Μια λύση είναι οι Νέες ομάδες παραγωγών, που το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται, αναλαμβάνουν πρωτότυπες δράσεις, αποτελούνται κυρίως από νέα και μορφωμένα παιδιά που μετέτρεψαν την κρίση σε ευκαιρία.

Οι  Αγροτικές Ευκαιρίες είναι εδώ για αυτούς, που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους αρκεί να γνωρίζουν ακριβώς τις δυνατότητες του προϊόντος που έχουν στα χέρια τους αλλά και των ιδίων ως νέων αγροτώνεπιχειρηματιών.

Οι επιδοτήσεις που πολλοί μας ρωτάνε αρχίζοντας την συνομιλία΄, θα πρέπει να αποτελούν την Επιβράβευση μιας προσπάθειας, και μιας καλής ιδέας, και όχι τον αυτοσκοπό.

Στην συνέχεια θα δούμε μερικές ιδιότητες αλλά και στο τέλος στα ειδικά γι αυτό τον σκοπό Link θα διαβάσετε επιστημονικά άρθρα και εργασίες από την Αμερική για το πολύτιμο αυτό έλαιο.

Στα Αγγλικά η ονομασία του είναι: ST.JOHNSWORT OIL

Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ανακάλυψαν οι Αμερικανοί. Το συγκεκριμένο προϊόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκος του στομάχου και την κατάθλιψη.

Το βάλσαμο διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.

Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες αντικαταθλιπτικού. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην Ελληνική επαρχεία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.


 Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα του ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό «πρόζακ» για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αϋπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.

Δείτε όλες τις πληροφορίες με δεξί κλικΣχετικά σεμινάρια:


Video από την Αμερική για τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου