30 Ιουλ 2016

Οι επόμενοι κερδοφόροι κλάδοι για επενδύσεις

η απόλυτη! έκθεση πλούτου...
Αν ψάχνετε για μια νέα αρχή, η έρευνα αυτή θα σας βρει τη λύση. Η συμβουλευτική εταιρεία Capgemini δημοσίευσε την Παγκόσμια Έκθεση Πλούτου, στην οποία παρουσιάζονται οι καλύτεροι κλάδοι που «δημιουργούν» εκατομμυριούχους.

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι κάνουν εμφάνιση στη λίστα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι που τυχαίνει να είναι πιο κερδοφόροι.

Παρακάτω ακολουθούν οι δέκα καλύτεροι από αυτούς: 

1. ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Υπάρχει λόγος που οι τραπεζίτες είναι γενικά πολύ πλούσιοι. Το 35,7% των ειδικών υποστηρίζει ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα αποτελούν έναν από τους τρεις κορυφαίους κλάδους που θα δημιουργήσουν τους περισσότερους εκατομμυριούχους. Μόνο οι τραπεζίτες της Wall Street και του City λαμβάνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο ένα εκατ. δολάρια.

2. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δεν είναι μόνο η Google και το Facebook οι τεχνολογικές εταιρείες του μέλλοντος, αλλά και άλλες επιχειρήσεις που προκάλεσαν «αναστάτωση» στην παγκόσμια οικονομία, όπως η Uber και η Airbnb. Το 30,9% των εμπειρογνωμόνων βλέπει τον κλάδο της τεχνολογίας ως έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς χρημάτων κατά την επόμενη δεκαετία.

3. ΥΓΕΙΑ
Ο κλάδος της υγείας θα παραμείνει ως μια βασική πηγή του πλούτου μελλοντικά. Το 30,1% των ειδικών, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η βιομηχανία της υγείας θα πλουτίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους την επόμενη δεκαετία.

4. ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μπορεί να έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα εξαιτίας της κινεζικής οικονομικής επιβράδυνσης της φετινής χρονιάς, ωστόσο η βιομηχανοποίηση θα είναι πάντα απαραίτητη στον άνθρωπο. Μάλιστα, το 22,3% των εμπειρογνωμόνων τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους τρεις κορυφαίους κλάδους που θα «δημιουργήσει» πλούσιους ανθρώπους.

5. REAL ESTATE
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα χρειάζονται στο μέλλον ένα μέρος για να ζήσουν δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού συνεχίζεται. Το 20,2% των ειδικών αναφέρει ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέα κτίρια και διαμερίσματα μέσα στα επόμενα χρόνια και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω του κλάδου του real estate.

6. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για μερικά χρόνια ο Κάρλος Σλιμ, ο Μεξικανός CEO της Telmex, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Το 20,2% των ειδικών προβλέπουν ότι ο κλάδος της επικοινωνίας θα κάνει πολλούς ανθρώπους πλούσιους κατά την επόμενη δεκαετία.

7. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Την ώρα που αυξάνεται διαρκώς ο πλούτος, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μορφώνονται. Το 19,8% των εμπειρογνωμόνων βλέπει τον τομέα της εκπαίδευσης ως ένα μεγάλο «δημιουργό» εκατομμυριούχων.

8. ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ
Είναι δεδομένο ότι αυτός ο κλάδος θα τροφοδοτεί στο μέλλον τις αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Αφρική και η Ασία, με το 18,9% των ειδικών να υποστηρίζει πως ο κλάδος της γεωργίας και των εξορύξεων είναι ο πιο κατάλληλος, εάν θέλει κανείς να πλουτίσει, αρκεί να μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τις υψηλές μη ανακτήσιμες δαπάνες.

9. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να είναι μια τεράστια επιχείρηση. Πάνω από το 18% των εμπειρογνωμόνων δήλωσε ότι αυτός ο τομέας θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους «δημιουργούς» πλούτου κατά την επόμενη δεκαετία.

10. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τα ορυκτά καύσιμα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά τα επόμενα χρόνια, ωστόσο ο κόσμος θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα να αντικατασταθούν. Αντίθετη άποψη έχουν οι ειδικοί, με το 17% των εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν στην έρευνα της Capgemini να προβλέπει ότι η ανανεώσιμη ενέργεια θα είναι ο τρίτος καλύτερος κλάδος ανάπτυξης μέσα στην επόμενη δεκαετία. (Πηγή: fortunegreece.com).


Οι Αγροτικές Ευκαιρίες θα πρόσθεταν και τον Αγροτικό τομέα αν και εφ όσον για μεγάλες επενδύσεις συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις.

Αξιόπιστο Business plan έτσι ώστε από την αρχή ο Νέος Επενδυτής να έχει μια ξεκάθαρη και ρεαλιστική εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσει αλλά και τι θα κερδίσει με Εξασφαλισμένες από πριν τις Αγορές για τα προϊόντα του.

Market Search
Θα πρέπει να σταθμεύσει αρκετούς παράγοντες όσον αφορά τον Διεθνή ανταγωνισμό, ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης με ελεύθερες τις διεθνείς αγορές και τις αθρόες εισαγωγές! Μάλιστα μερικές φορές είναι προτιμότερο να εισάγεις και να διανείμεις ένα προϊόν αντί να το παράγεις στην Ελλάδα! Το ευρώ φυσικά έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι το πιο ακριβό νόμισμα στον κόσμο! Έτσι απλά και μόνο με την συναλλαγματική διαφορά έχεις κέρδος.
Το μείγμα μάρκετινγκ που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχει κυρίως Εξωστρεφή χαρακτήρα και δομή.

Εξαγωγές
Ναι είναι μερικές φορές προτιμότερο να εξάγεις παρά να προσπαθήσεις καν να πουλήσεις στην Ελληνική αγορά. Μια σχετική έρευνα στο αν ζητάνε τα δικά σου προϊόντα στην χώρα στόχο που μετά από προσεκτική έρευνα έχεις επιλέξει να δραστηριοποιηθείς θα σου δώσει όλα εκείνα τα εχέγγυα να προχωρήσεις και μην ξεχνάς τα Ελληνικά προϊόντα έχουν καλό όνομα! Μπορεί να μην παράγουμε αεροπλάνα  και αυτοκίνητα … αλλά έχουμε Μοναδικά προϊόντα με διεθνή φήμη…

Προδιαγραφές
Στα τρόφιμα υπάρχουν ειδικές προδιαγραφές παραγωγής και διασφάλισης ποιότητας  ( ISO 2200, HACCP κ.α) φρόντισε να τα αποκτήσεις και να τα τηρείς ευλαβικά… είναι το διαβατήριο σου για το Εξωτερικό, χωρίς αυτά ΔΕΝ επιτρέπετε να εξάγεις!!!

Εκπαίδευση
Αν δεν είσαι Πτυχιούχος σχετικής Γεωτεχνικής κατεύθυνσης ή τροφίμων, διάβασε αρκετά, μπες στο Internet! Ψάξε, και μετά από προσεκτική διαδικασία προσέλαβε ένα εσωτερικό επιστήμονα ή συνεργάσου με εξωτερικούς Επιστήμονες ( με αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία) και υλοποίησε μαζί του projects.

Το μέλλον σε μια χώρα σαν την δική μας ( Μεσογειακή με μικρό πληθυσμό) είναι η καινοτομία, ο Τουρισμός, και η Αγροτική παραγωγή όταν αυτή ολοκληρώνεται με ποιοτικά προϊόντα ( μεταποίηση) που μπορούν ισάξια να σταθούν στα ράφια των Καλύτερων καταστημάτων του εξωτερικού ( Gourmet) αλλά και στα απαιτητικά ράφια των Super market.

Ο επενδυτής μόνος του ή η ομάδα παραγωγών ( όλοι μαζί) μπορούν να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν μια βιώσιμη μακροχρόνια επένδυση όπως η Αγροτική παραγωγή και μεταποίηση.Καλή επιτυχία!

Σχετικά άρθρα με επιτυχίες με πρώτη ύλη το Ελαιόλαδο.

Σεμινάρια Αγροτικών Ευκαιριών