9 Οκτ 2016

Επενδύουν στα κτήματα!

Μαζί με τους Νέους Αγρότες ήρθε και η Νέα Τεχνολογία!
Η μεγάλη στροφή στο Real estate ήρθε και αυτό μαζί με την κρίση.

Οι Έλληνες στρέφονται πλέον στην αγορά καλλιεργήσιμης γης.

Οι Καλλιεργήσιμες εκτάσεις δεν αποτελούν πόλο έλξης μόνο των κατοίκων των μεγάλων πόλεων αλλά και της επαρχίας, καθώς αυξάνετε η ζήτηση με τους «Αθηναίους» να παίρνουν τα βουνά!

Τα χρήματα «βγαίνουν» κάτω από το στρώμα και επενδύονται πια στην μόνη διαχρονική αξία! Στην παραγωγή τροφίμων!

Η παλαιότερη τάση να αγοράζουν κατοικίες ως επένδυση αντικαταστάθηκε από κτήματα με Ελιές, και καλλιεργείς!

Μηχανική τοποθέτηση Γεωυφάσματος. 
Ταυτόχρονα δεν είναι λίγοι και εκείνοι που επιδοτήθηκαν για να δραστηριοποιηθούν στην Επαρχία ( βλ. Πρόγραμμα Νέου Αγρότη) που με νέα παιδιά έδωσαν Νέα πνοή σε κτήματα που είχαν να δουν αγρότη… χρόνια!

Οι Νέες Καλλιεργείς έδωσαν ώθηση σε εξωστρεφείς αγροτικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις και κυρίως δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας μέσω της Μεταποίησης της αγροτικής παραγωγής σε καινοτόμα Νέα προϊόντα ( Aloe Vera, χυμοί, ζέλ, Φραγκόσυκο, Λικέρ, μαρμελάδες, Αρώνια! Γκότζι μπέρι κλπ)!

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες από το 2011 είχαν ξεκινήσει την προβολή του Νεοτερισμού στην Γεωργία!

Οι τιμές στις περισσότερες περιοχές παραμένουν υψηλές κάτι που αποτρέπει το νέο που δεν διαθέτει το απαραίτητο αρχικό κεφάλαια αγοράς γης και αρχικής εγκατάστασης να τολμήσει να γίνει Αγρότης!

Και Φυσικά τα ενοίκια δεν συμφέρουν στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Μοντέρνο Θερμοκήπιο Λαχανικών. 
Ενδεικτικές τιμές μας δίνει η έρευνα της Εφημερίδας Αγορά ( Σάββατο 8-10-2016)  με Ποτιστικά κτήματα ( περίπου τα 4 στρέμματα) στην Αρκαδία από 2.000 – 4.000, στην Πέλλα από 6.000 έως 12.000 στην Λακωνία από 2.000 έως 5.000 στην Πιερία από 1.000 έως 5.000 στην Θεσσαλία από 7.200 έως 5.800, στην Αργολίδα από 15.000 – 150.000 και στην Κρήτη από 25.000 έως 40.000

Ο Φόβος κουρέματος των καταθέσεων και η αβεβαιότητα παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, δημιούργησαν έντονη έξαρση επενδυτικού ενδιαφέροντος για καλλιεργήσιμη γη.

Το μέλλον είναι η Παραγωγή τροφίμων! Κάθε μορφής σε μια χώρα με πολύ μικρή βιομηχανική παρουσία.

Τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό έχουν πολύ καλό όνομα, και είναι ακόμα καιρός να το εκμεταλλευτούμε.  Πηγή Αγροτικές Ευκαιρίες ( Γεωπονική Εκπαίδευση).