14 Σεπ 2018

Μοντέρνα Αγροτική τεχνολογία



Η ζήτηση παγκόσμια για τρόφιμα αυξάνετε τα τελευταία χρόνια με λογαριθμική κλίμακα ακολουθώντας την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού.

Η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού που πλησιάζει αισίως τα 8 δισεκατομμύρια ψυχές ( πλην της Ελλάδας με το χρόνιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας ) παρουσιάζει το φαινόμενο της έντονης αστυφιλίας.


Αναμένεται στις επόμενες δεκαετίες οι μεγάλες πόλεις ( Mega Cities ) πόλεις τεράστιες σε πληθυσμό άνω των 20 εκατομμυρίων να κυριαρχήσουν.

Εδώ εμφανίζετε εύλογα πως όλοι αυτοί οι αστικοί πληθυσμοί θα έχουν πρόσβαση σε τροφή και δη φρέσκα καθημερινά αγροτικά προϊόντα ( Φρούτα, λαχανικά, φρέσκο γάλα κλπ ).

Μια απάντηση θα ήταν η χρήση νέας μοντέρνας τεχνολογίας στις εξειδικευμένες αγροτικές φάρμες.

Μην παραξενευτείτε όταν δείτε σε μερικά χρόνια σε πειραματικό στην αρχή επίπεδο ειδικά Ρομπότ που θα συνδέονται με Υπολογιστικά συστήματα σε περιβάλλον Cloud και χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης να  κάνει την εμφάνιση στο αμπέλι μας !

Η έλλειψη Αγροτικού εξειδικευμένου και καλά εκπαιδευμένου Αγροτικού προσωπικού θα καταστήσει αναγκαία την χρήση νέων μεθόδων συγκομιδής.

Στο παρακάτω Video μπορείτε να δείτε τι υπάρχει σήμερα και αφήστε την φαντασία σας για το τι θα δούμε στο άμεσο μέλλον. Πηγή : Αγροτικές Ευκαιρίες.



Διαβάστε και σχετικά άρθρα εδώ :