8 Αυγ 2016

Αμερική: όλο το κλίμα σε ένα Tablet!


Θέμα : Αγροτική Τεχνολογία αιχμής

Τα τελευταία χρόνια στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη πραγματοποιούνται μεγάλα projects και έρευνα στον συγκερασμό τεχνολογικών τομέων που λογικά δεν θα είχαν καμιά σχέση μεταξύ τους.

Σκοπός είναι η διαχείριση και η αύξηση της παραγωγής μια και όλα μπορούν να επηρεαστούν ( λίπανση, άρδευση, καλλιεργητικές φροντίδες) αλλά δεν μπορεί κανείς να μεγαλώσει τα ήδη υπάρχοντα στρέμματα, ή στην περίπτωση της Αμερικής με τις τεράστιες εκτάσεις Εκτάρια ( 1 εκτάριο = 10 στρέμματα).

Η Αμερική ( U.S.A.) έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια σε έρευνα και ανάπτυξη νέων και παγκόσμια πρωτοτυπιών ( πατέντες).

Με την γεωργική βιομηχανία που απασχολεί το 40 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού και  μόνο για τους  Αμερικανούς αγρότες να φέρνει :  120.600.000.000 $ το 2015, είναι ένα θαύμα για το πώς ο Αγροτικός τομέας δεν υπήρξε στόχος για την Silicon Valley πριν. Αλλά τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρηματίες (και οι επενδυτές τους) έχουν εστιάσει και στον αγροτικό τομέα,  με πρωτότυπες εφαρμογές για την Βελτίωση της εργασίας του Αμερικανού Αγρότη ( Farmer).

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη δρομολογηθεί συστήματα κάλυψης των αχανών Αμερικανικών εκτάσεων με Internet.

Και φυσικά δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε την θεαματική στροφή του Αμερικανικού καταναλωτικού κοινού ( με την υψηλότερη ικανότητα κατανάλωσης στον κόσμο) στην Ποιότητα και την καταναλωτική στροφή στα Βιολογικά και Οικολογικά προϊόντα και στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Η εταιρία Κλίμα ( The Climate Corporation). 

Η κλιματική εταιρίας έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής για το μικρόκλιμα και την επίδραση του στην καλλιέργεια Corporation εμφανίστηκε το 2006, ( στα χρονικά δεδομένα της πληροφορικής είναι μια πολύ παλαιά εταιρία) σύμφωνα με τον David Friedberg και Siraj Khaliq με την ιδέα της πώλησης ασφάλισης των καλλιεργειών με βάση  υπέρ – συγκεκριμένες πληροφορίες για τον καιρό. Επτά χρόνια αργότερα, τους ανακάλυψαν από την εταιρία κολοσσό ( που έχει κατηγορηθεί για πολλά…) την Monsanto που τους  άρεσε πολύ η ιδέα και επένδυσαν και αυτοί με το ποσό  των 1,1 δις $. Έτσι το Μισσούρι  απέκτησε την εταιρεία γίγαντα! Μόλις  τον περασμένο Νοέμβριο 2015..



Τώρα η κλιματική εταιρία πληροφορικής Corporation εξακολουθεί να λειτουργεί ανεξάρτητα στο Σαν Φρανσίσκο, το φιλτράρισμα μέσα από 50 terabytes γόνιμου και καλλιεργήσιμου εδάφους και των μετεωρολογικών δεδομένων σε κάθε δεδομένη στιγμή έδωσαν την απόλυτη πληροφορία που θα ήθελε να έχει ο Νέος Αγρότης ( Modern Farmer) των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε μια επιστολή προς την εταιρεία του, ο David Friedberg υπερασπίστηκε την πώληση της εταιρίας του στην Monsanto, γράφοντας: «Οι άνθρωποι του Κλίματος Corporation πρόκειται να οδηγήσει τον κόσμο σε επαναστατικές λύσεις σε ιστορικά προβλήματα. Αυτή η συνεργασία μας δίνει τη δυνατότητα με το νέο κεφάλαιο, τα δεδομένα, να έχουμε πρόσβαση σε νέες αγορές. "

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι στην χώρα που «γέννησε» την πληροφορική και που πραγματοποιούνται τεράστιες επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ανάπτυξη Νέων και πρωτοποριακών προϊόντων και προγραμμάτων πληροφορικής και εφαρμογών, αξιοσημείωτο είναι ότι ο επενδυτικός φακός εστίασε επιτέλους και στην βελτίωση της Αγροτικής Παραγωγής μια δράση και διαδικασία που θα λειτουργήσει επικουρικά αλλά και πολλαπλασιαστικά προς όφελος του μοντέρνου αγρότη.

Οι νέες εφαρμογές και Applications φέρνουν πιο κοντά τους νέους ( στην Αμερική) που θα θελήσουν να ασχοληθούν Επαγγελματικά με τον κλάδο, έχοντας φυσικά κοντά τους ένα άριστο δυναμικό ( Γεωπόνων) από τα καλύτερα Αμερικανικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ( Γεωπονικές Σχολές δείτε στο τέλος του άρθρου).

Πηγή : Αγροτικές Ευκαιρίες.

Δείτε και την Παγκόσμια λίστα των Γεωπονικών σχολών εδώ : Γεωπονικές Σχολές.

Και την Λίστα με τα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια Γεωπονικών Επιστημών στον Κόσμο εδώ:



Σχετικά άρθρα Αγροτικής Τεχνολογίας: