20 Σεπ 2014

Ξεκινά άμεσα το νέο πρόγραμμα πριμοδότησης Νέων Αγροτών με 50.000 ευρώ

Νέο πρόγραμμα επιδότησης αγροτών.
Νέο πρόγραμμα επιδότησης αγροτών.

Κοινοτικά προγράμματα για την ενίσχυση των νέων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία τίθενται σε εφαρμογή από το τέλος του 2014

Ειδικότερα, πρόγραμμα ενίσχυσης νέων που θέλουν να εγκαταλείψουν τις πόλεις και να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο, φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να τονώσει την γεωργική παραγωγή και την κτηνοτροφία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η κυβέρνηση σκέφτεται με τα κοινοτικά κονδύλια του αγροτικού τομέα, να στηρίξει τους νέους αγρότες, παρέχοντας συνολικά 400 εκατ. ευρώ.

Επίσης, 16.000 νέοι αγρότες, θα μοιραστούν ποσά ύψους 300 εκατ. ευρώ, για να εισέλθουν στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ περισσότερες από 2.000 νέες επιχειρήσεις, τα λεγόμενα «start-ups», που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα θα χρηματοδοτηθούν με 100 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το νέο εθνικό σχέδιο  για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, επιφυλάσσει ένα πολύ ευνοϊκό καθεστώς για τους νέους αγρότες

αναμένεται να ενισχύσει 16.000 νέους αγρότες με το πριμ να φθάνει έως και τις 50.000 ευρώ!
Οι νέοι αγρότες έως 40 ετών «θα λαμβάνουν αυξημένο τσεκ κατά 25% σε σχέση με τους υπόλοιπους αγρότες, που υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη δέσμευση του 2% των κονδυλίων, ενώ θα μπει ανώτατο πλαφόν στις επιδοτήσεις και αναδιανεμητικό πριμ της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ετησίως, μέχρι το 2020 για όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα».

Όπως υπογραμμίζει ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Ιατρίδης, το 2% των κονδυλίων του εθνικού φακέλου που θα δοθεί στους νέους αγρότες ισοδυναμεί με 300 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ενισχύσει 16.000 νέους αγρότες με το πριμ να φθάνει έως και τις 50.000 ευρώ. 

Διαβάστε εδώ





Εκπαίδευση για Νέο Αγρότη και επιδότηση