24 Μαρ 2013

Επιδότηση: για μελισσοκόμους


Έχουμε αναφερθεί από εδώ και στο παρελθόν για το παγκόσμιο φαινόμενο μείωσης του αριθμού των μελισσών και στο τέλος του άρθρου θα διαβάσετε και σχετικά άρθρα.

Το πρόβλημα φυσικά δεν μπορεί να λυθεί με επιδοτήσεις, ακόμα και οργανωμένα κράτη και παραγωγοί (Βλ. άρθρο για ΗΠΑ) δεν μπόρεσαν να το αντιμετωπίσουν δραστικά.

Δεν μπόρεσαν αλλά και κατά την άποψη μας δεν θέλησαν!

Έτσι στην Ελλάδα του 2013 το ποσό 360.000 ευρώ θα δοθεί μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για το πιλοτικό πρόγραμμα επιτήρησης απωλειών στις, αποικίες μελισσών στη χώρα μας έως το Καλοκαίρι 2013.


Η χώρα μας είχε υποβάλει τεχνική πρόταση εφαρμογής σχετικού προγράμματος λόγω του φαινομένου της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού των μελισσοσμηνών.

Η πρόταση με το αντίστοιχο πρόγραμμα που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 110.000 Ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος του προγράμματος ενδέχεται να φτάσει τις 360.000 Ευρώ.

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

1. Ο προσδιορισμός των πραγματικών ποσοστών θνησιμότητας και νοσηρότητας στις αποικίες των μελισσών στα ελληνικά μελισσοκομεία.
2. Η διερεύνηση και η επιτήρηση στοχευμένων παραγόντων που συμβάλλουν στο φαινόμενο των απωλειών στις αποικίες των μελισσών.
3. Ο επαναπροσδιορισμός της υγειονομικής κατάστασης των μελισσοσμηνών στη χώρα μας.
4. Η συλλογή αξιόπιστων και επικαιροποιημένων στατιστικών και επιδημιολογικών στοιχειών στη κατεύθυνση της πρόληψης και βελτίωσης της υγείας των μελισσών.

Παρακαλούνται οι πελάτες μας που ήδη έχουν συμπληρώσει το έντυπο προ αξιολόγησης 2012-2013 να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της εταιρίας μας στο τηλ. 210-8818416, για να λάβουν τις σχετικές πληροφορίες και υποστήριξη, αναφέροντας τον κωδικό τους  με την κάρτα που έχουν λάβει.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα ενημερωθούν σχετικά (να έρθουν μισή ώρα νωρίτερα).

Διαβάστε: 




Μελισσοκομία:  Επιδότηση για ηλεκτροφόρο φράκτη



Βιολογική μελισσοκομία (πολύ μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, 
στην ησυχία τους δηλαδή!)…