ΑμερικήΟι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.) – συχνά αναφερόμενες ως «Ηνωμένες Πολιτείες» ή απλά «Αμερική» – είναι μια ομοσπονδιακή δημοκρατία 50 πολιτειών που βρίσκεται στο κέντρο της Βόρειας Αμερικής.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνορεύουν με τον Καναδά στα βόρεια και το Μεξικό στα νότια, και τα χωρικά της ύδατα συνορεύουν με την Ρωσία, τον Καναδά και τις Μπαχάμες. Περικλείεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, τον Αρκτικό Ωκεανό, τον Ατλαντικό Ωκεανό, τονΚόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική Θάλασσα, ενώ χωρίζεται από τη Ρωσία με τον Βερίγγειο Πορθμό. 48 από τις πολιτείες βρίσκονται σε μια ενιαία περιοχή μεταξύ του Καναδά και του Μεξικού. Οι άλλες δύο, η Αλάσκα και το αρχιπέλαγος της Χαβάης, δε συνδέονται με τις υπόλοιπες. Υπάρχει μια ομοσπονδιακή περιοχή - η Περιφέρεια της Κολούμπια, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και μια ακατοίκητη περιοχή, ηΑτόλλη Παλμύρα, που έχοντας πλήρως ενσωματωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρείται μέρος της χώρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσης κατέχουν ένα αριθμό από υπερπόντιες περιοχές και κτήσεις.
Με έκταση 3,79 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια (9.830.000 km2) και με πάνω από 310 εκατομμύρια κατοίκους, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τρίτη ή τέταρτη μεγαλύτερη χώρα όσον αφορά τη συνολική έκταση, και η τρίτη μεγαλύτερη τόσο στη χερσαία έκταση όσο και στον πληθυσμό. Είναι ένα από τα πιο ποικιλόμορφα και πολυπολιτισμικά έθνη του κόσμου, προϊόν της μεγάλης κλίμακας μετανάστευσης από πολλές χώρες. Η οικονομία των ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη εθνική οικονομία στον κόσμο, με εκτιμώμενο ΑΕΠ για το 2009 της τάξης των 14,3 τρισεκατομμύριων δολαρίων (το ένα τέταρτο της ονομαστικής αξίας του παγκόσμιου ΑΕΠ και το ένα πέμπτο του παγκόσμιου ΑΕΠ σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης).

Διοικητική Διαίρεση

Οι πολιτικές οντότητες και διαιρέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνουν τις 50 πολιτείες, οι οποίες διαιρούνται σε επαρχίες και δήμους, και περιλαμβάνουν, πόλεις, χωριά και άλλα είδη δήμων, και άλλες αυτόνομες ή υφιστάμενες αρχές και ιδρύματα, την ομοσπονδιακή πολιτεία, η οποία είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες ως σύνολο των πολιτειών, κι έτσι εξασκεί την αποκλειστική δικαιοδοσία επί της ομοσπονδιακής περιοχής, και των κοινοπολιτειών, περιοχών και κτήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τις περιοχές των Ινδιάνων, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, και αμερικανικές πρεσβείες και προξενεία σε άλλες χώρες, και διάφορες νησιωτικές κτήσεις μη ενσωματωμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
χαρακτηριστικοί Αμερικανοί Αγρότες 

Οι πρώτοι Έλληνες στην Αμερική

Δεν είναι πλήρως εξακριβωμένο πότε ακριβώς έφτασαν οι πρώτοι Έλληνες στην αμερικανική ήπειρο. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία που υπάρχουν, ο πρώτος Έλληνας που πάτησε το πόδι του στην Αμερική, ήταν κάποιος Θεόδωρος, που αποβιβάστηκε στην περιοχή της Φλόριντα στις 14 Απριλίου 1528. Προς τιμήν του, έχει φιλοτεχνηθεί ένα άγαλμα για τον πρώτο Έλληνα των ΗΠΑ, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στις 8 Ιανουαρίου 2005, στο Κλιαργουότερ της Φλόριδα, σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο του Κλιαργουότερ.
Οι πρώτοι Ελληνομακεδόνες στις ΗΠΑ, θρυλείται ότι έφτασαν στην Αλάσκα, ακολουθώντας Ρώσους που την κατείχαν μέχρι το 1867, οπότε την πώλησαν στις ΗΠΑ αντί επτά εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η πρώτη μαζική μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, καταγράφεται το 1767, όταν Βρετανοί ιδιοκτήτες φυτειών, μετέφεραν συμβασιούχους συμπατριώτες μας εργάτες στην περιοχή της Φλόριδας. Σύμφωνα με μία εκδοχή, από τις αρχές του 18ου αιώνα, εγκαταστάθηκε στη Νέα Ορλεάνη, κάποιος Δημήτρης που κατάγονταν από τη Μακεδονία. Εκεί, νυμφεύθηκε Αμερικανίδα από την οποία απέκτησε δέκα παιδιά, τους περιώνυμους Δημήτρηδες της Νέας Ορλεάνης, που διέπρεψαν σε πολλούς τομείς του δημόσιου βίου της Αμερικής [2].
Λίγο αργότερα, Έλληνες έμποροι άρχισαν να καταφθάνουν το 19ο αιώνα σε λιμάνια της χώρας. Το 1864, μία τέτοια ομάδα εμπόρων ίδρυσαν στη Νέα Ορλεάνη την πρώτη ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής.

 Υπολογίζεται ότι λίγο πριν το 1890 υπήρχαν λιγότεροι από 15.000 Έλληνες στις ΗΠΑ.

Ελληνοαμερικανοί

Ελληνοαμερικανοί ονομάζονται οι πολίτες των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ελληνική καταγωγή. Σύμφωνα με επίσημους αμερικανικούς υπολογισμούς το 2000 ζούσαν στις ΗΠΑ 1.153.295 άτομα ελληνικής καταγωγής. Σύμφωνα με τους ίδιους υπολογισμούς, 365.435 από αυτά τα άτομα μιλούσαν ελληνικά στο σπίτι τους. Κατά το State Department το 2005 3.000.000 περίπου κάτοικοι των ΗΠΑ ανέφεραν ότι έχουν ελληνική καταγωγή.
Μεγάλος αριθμός Ελληνοαμερικανών υπάρχει στη Νέα Υόρκη, κυρίως στην Αστόρια, στη συνοικία Κουίνς. Επίσης, αρκετοί κατοικούν στις πόλεις ΝτιτρόιτΒοστόνηΚλίβελαντ καιΣικάγο. Μεγάλη ελληνοαμερικανική κοινότητα υπάρχει ακόμη στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα.
οι Έλληνες της διασποράς σε όλο τον κόσμο  

Διάσημοι Ελληνοαμερικανοί
Μια μικρή επιλογή από διάσημους Ελληνοαμερικανούς σε διάφορους τομείς αναφέρεται εδώ:
Νέα  Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 
Η εφημερίδα που κρατάει ψηλά το ηθικό της ενημέρωσης στην ελληνική παροικία της Αμερικής, κλείνει 25 χρόνια ζωής (από το 1987).


Η Ψυχή αυτής της προσπάθειας όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Παύλος Κοτρότσιος, ένας άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την δημοσιογραφία ακούγεται η ελληνική φωνή στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Τα Ελληνικά Νέα της Αμερικής «γεφυρώνει» τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, προωθώντας την φιλία και την συνεργασία, ενώ παράλληλα ενημερώνει τους Έλληνες της Αμερικής με την "μητέρα" πατρίδα. Δείτε το site HellenicNews
δείτε μας και στο facebook : Αγροτικές Ευκαιρίες

Νέα  Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 


Γραμματόσημα των ταχυδρομείων ΗΠΑ γιά τους Αμερικανούς φιλέλληνες, που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων, στην επανάσταση του 1821.
Στην ιστορία των αμερικανικών ταχυδρομείων είχαν εκδοθεί γραμματόσημα σχετικά με άλλες χώρες, μόνο για το I Ισραήλ την περασμένη δεκαετία.
Και τώρα για τους Αμερικανούς Φιλέλληνες. Της Οργάνωσης ''Αmerican Ρhilhellenes Society'' -έδρα Σικάγο- που προώθησε το ζήτημα (παρά την εντυπωσιακή αδιαφορία υπουργείων, φορέων στην Ελλάδα και...
 διπλωματών μας στις ΗΠΑ), προεδρεύει ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος... Ο επόμενος στόχος της Οργάνωσης, η καθιέρωση και επίσημα από το Κογκρέσο ΗΠΑ, της 19ης Απριλίου ως ''Ημέρας Αμερικανών Φιλελλήνων''... Οι Ελληνοαμερικανοί, όταν αγοράζουμε γραμματόσημα στο ταχυδρομείο από τα τέλη Απριλίου 2011, να ζητάμε τα συγκεκριμένα για τους Αμερικανούς φιλέλληνες...  
ΠΗΓΗ


Αισιόδοξα τα μηνύματα από την αγορά των ΗΠΑ
Αισθητή ανάκαμψη κατά 20,88% παρουσίασαν το Α' εξάμηνο του 2012 οι ελληνικές εξαγωγές προϊόντων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας, κλείνοντας σε 588,5 εκατ. δολ. από...453,7 εκατ. δολ. το πρώτο εξάμηνο του 2011. Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια οι εξαγωγές μας ανέκαμψαν κατά 8,4%.

Στη θετική αυτή εξέλιξη, όπως αναφέρεται σε έκθεση της πρεσβείας μας, οι εισαγωγές από ΗΠΑ μειώθηκαν ελαφρώς εντός της εξεταζόμενης περιόδου, με αποτέλεσμα την απώλεια μεριδίου για τα ελληνικά προϊόντα ως προς τα συνολικά εισαγόμενα αγαθά στις ΗΠΑ, από 0,043% το 1ο εξ. 2011 σε 0,048% το 1ο εξ. 2012.

Από την άλλη πλευρά, το 2011 οι αμερικανικές εξαγωγές προς τη χώρα μας ανήλθαν σε 1,10 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένες κατά 2,1% σε σχέση με το 2010, ενώ το 1ο εξάμηνο 2012 μειώθηκαν κατά 10,87% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο 2011 (από 505,5 εκατ. δολ. το 2011 σε 450,6 εκατ. δολάρια το 2012).

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ως τάξη μεγέθους, ότι ο λόγος των εξαγωγών μας προς τις εισαγωγές από ΗΠΑ έφτασε σχεδόν το 1:1 την υπό εξέταση περίοδο και μάλιστα για πρώτη φορά οι εξαγωγές μας αριθμούνται το 1ο εξάμηνο 2012 περισσότερες από τις εισαγωγές μας.

Αντίστοιχα, το διμερές εμπορικό ισοζύγιο εμφανίζεται για πρώτη φορά πλεονασματικό για τη χώρα μας (κατά 138,1 εκατ. δολ.). Ήδη είχε μειωθεί κατά 29,3% το 2011, συρρικνωμένο από τα 3 εκ. δολ. σε 2,1 εκ. δολ., ενώ στην υπό εξέταση περίοδο μειώθηκε θεαματικά κατά 288,97%.

Είναι μια πολύ καλή περίοδος για αξιόλογους παραγωγούς Ελληνικών προϊόντων να στρέψουν την προσοχή τους στην μεγάλη αμερικανική αγορά, με πρωτοτυπώ αγνά ή και ακόμα βιολογικά προϊόντα.

Μπορείτε να δείτε τι χρειάζεται για να κάνετε εξαγωγή:
Νέο!  για την Ελληνική ομογένεια αποκλειστικά!  δωρεάν πληροφορίες και υποστήριξη για εταιρίες στην Αμερική που θα ήθελαν πληροφορίες για Έλληνες παραγωγούς αγροτικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων. Δίνουμε έμφαση στα Βιολογικά πιστοποιημένα ελληνικά αγνά και παραδοσιακά προϊόντα.
   

If you live in USA read this: Buy Greek traditional products directly from Greek Farmers-Exports!   Information for Free!

Send us your demand with E-mail :  agrotikes.eykairies.gr@gmail.com

Ask for Greek snails!!! Organic! 00302108818416 FinancialSolutions Exp.dep.
Greek oliveOil 2012-2013 with Your label! on it...HQ Product! ask us!
Eat like Greek ... dance like Greek!