12 Νοε 2013

Νέο εργαλείο υποστήριξης για Εξαγωγείς


Οδηγό πωλήσεων μέσω διαδικτύου ( e-commerce ) και πληροφόρηση για το καθεστώς ΦΠΑ, θα βρουν οι εξαγωγείς στο δεύτερο Ενημερωτικό Δελτίο της Επιχειρησιακής Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου.

Τις πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και στην ηλεκτρονική σελίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Στο πρώτο τεύχος του Newsletter της Επιχειρησιακής Συντονιστικής Επιτροπής για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου (ΕΣΕ), είχε προαναγγελθεί η ηλεκτρονική έκδοση του Οδηγού Πωλήσεων από απόσταση, μέσω διαδικτύου και το συνδεόμενο με αυτές καθεστώς ΦΠΑ. Στόχος του Οδηγού είναι να προσφέρει μία ακόμη διέξοδο στον εξωστρεφή προσανατολισμό, μικρών, μεσαίων ακόμη και μεγάλων επιχειρήσεων.

Το 2012, ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς του διαδικτύου ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 τρισεκατομμύρια  δολάρια ΗΠΑ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Απρίλιος 2013). Στην Ελλάδα, ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο ανήλθε στα 2,9 δισ. ευρώ, με την προοπτική να ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ως το τέλος του 2013.