22 Μαΐ 2019

ΗΠΑ : 15 δισ. Δολάρια σε Αγρότες !



Νέα μέτρα στήριξης των αγροτών ετοιμάζεται να ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση Τράμπ, με το πακέτο μέτρων να υπερβαίνει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Θέμα : Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ο αγροτικός τομέας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του εμπορικού πολέμου που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ εναντίον της Κίνας, με την αμερικανική σόγια και άλλα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα να βρίσκονται στη μέση. 

Όπως μεταδίδει το Βloomberg, τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών αποτελούν ουσιαστικά επέκταση του προγράμματος που έθεσε πέρυσι σε εφαρμογή, αφότου η Κίνα επέβαλε ανταποδοτικούς δασμούς σε αμερικανικά γεωργικά προϊόντα. 

Παρ΄όλα αυτά, οι επιδοτήσεις θα είναι πιο γενναιόδωρες. 


Συγκεκριμένα, η Ουάσιγκτον εξετάζει επιδότηση περίπου 2 δολαρίων ανά μπούσελ για τους παραγωγούς σόγιας, 63 σέντς ανά μπούσελ για τους καλλιεργητές σιταριού και 4 σέντς ανά μπούσελ για τους καλλιεργητές καλαμποκιού, ώστε να αποζημιωθούν για τις ζημίες εξαιτίας του εμπορικού πολέμου, ανέφερε το BBG, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες την κυβέρνηση.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα, ενδεχομένως και αύριο.

 Η αντιπαράθεση με την Κίνα κλιμακώνεται σε μια εποχή που ήδη οι Αμερικανοί αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, έπειτα από μία πενταετία πτωτικών τάσεων στις τιμές γεωργικών εμπορευμάτων και απωλειών εξαιτίας των πλημμυρών την άνοιξη. 

Το εισόδημα των Αμερικανών αγροτών μειώθηκε κατά 16% πέρυσι, στα 63 δισ. δολάρια, περίπου το ήμισυ από τα επίπεδα του 2013. πηγή


Σχετικά άρθρα για Αμερική