26 Νοε 2011

Συνελήφθη την ώρα που... έκοβε ξύλα


Τα δάση αποψιλώνονται για να γίνουν καυσόξυλα


Σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη παράνομου υλοτόμου στο δάσος Κουρί προχώρησαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού στη Μαγνησία.

Μετά από καταγγελία πολιτών για λαθροϋλοτομία στο δάσος του Αλμυρού αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο λίγο πριν τις 7 μ.μ., καταλαμβάνοντας εν ώρα δράσης υλοτόμο, ο οποίος κομμάτιαζε δέντρα.

Ο δράστης προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα και έως το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη η προανάκριση, όπως γράφει το δίκτυο του Ταχυδρόμου.

Η οικονομική κρίση και το δυσβάσταχτο για τα νοικοκυριά κόστος της θέρμανσης έχουν ανοίξει μεγάλη «πληγή» για τα δάση, τα οποία μετατρέπονται σε καυσόξυλα.

Στο Κουρί, όπως και στο Πήλιο, συντελείται τελευταία μεγάλης έκτασης καταστροφή από την παράνομη υλοτόμηση, που δεν έχει προηγούμενο.

Δέντρα σε δασικές περιοχές, ακόμη και ηλικίας εκατοντάδων ετών, θυσιάζονται στο «βωμό» της θέρμανσης, εξαιτίας της δυσχέρειας νοικοκυριών να ανταποκριθούν στα έξοδα του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου. Οι σόμπες και τα τζάκια έχουν την τιμητική τους και το φετινό χειμώνα, με πολλούς να καταφεύγουν παράνομα σε υλοτόμηση δασών για να ζεσταθούν.

Το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, θέτοντας σε αυξημένη επαγρύπνηση τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Όλα αυτά τα προβλήματα αναμένεται να λυθούν με την άφιξη και στην Ελλάδα του νέου επαναστατικού Project για την οικιακή και αγροτική οικονομία Green House Project ...
Αναμένεται αρχες του 2012 .... με αγωνία και ελπίδα... 
Για λεπτομέρειες στο site : www.financialsolutions.gr