30 Νοε 2011

Από «κόσκινο» οι επιδοτήσεις αγροτών


Ξεκινούν οι έλεγχοι για να διαπιστωθούν παρανομίες

Σε έλεγχο των δικαιούχων επιδοτήσεων θα προβεί ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων ώστε να διαπιστωθούν τυχόν πληρωμές με αναληθή στοιχεία και να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής των καταβληθέντων ποσών.

Τα παραπάνω ξεκαθαρίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Τσούκαλη, σχετικής με παράνομες επιδοτήσεις αγροτών της Δυτικής Ελλάδας.

Στην ερώτησή του, ο κ. Τσούκαλης αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών για έκδοση εικονικών τιμολογίων και παράνομες επιδοτήσεις που λάμβαναν αγρότες των νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς επικαλείται «πηγές» της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες εκατοντάδες αγρότες από τις περιοχές αυτές χρησιμοποιούσαν επί σειρά ετών εικονικά τιμολόγια και με τη βοήθεια εμπόρων κατάφερναν να έχουν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ ή να λαμβάνουν επιδοτήσεις για καλλιέργειες που ουδέποτε είχαν κάνει, ή παρουσίαζαν γι΄ αυτές εξωπραγματική παραγωγή.

Ο υπουργός διευκρινίζει ότι οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις κοινοποιηθούν στον Οργανισμό τα αποτελέσματα των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών. πηγή : Newsbeast