15 Δεκ 2011

«Σηκώνουν» ολόκληρες δεξαμενές με ελαιόλαδο


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011, 10:16
Τίποτα δεν αφήνουν όρθιο οι κλέφτες στις αγροτικές περιοχές της Ηλείας.
Αυτή την εποχή το φρέσκο ελαιόλαδο αποτελεί νούμερο ένα επιλογή στο «μενού» τους, καθώς πολύ εύκολα και χωρίς να κινήσουν υποψίες μπορούν να το μεταπωλήσουν.

Μέσα σε δύο ημέρες, δύο περιστατικά όπου οι κλέφτες έφυγαν με περισσότερο από έναν τόνο ελαιολάδου φανερώνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ηλεία, μια περιοχή ελαιοπαραγωγική.

Στο Ανήλιο της Ζαχάρως οι κλέφτες είχαν χρόνο, άνεση και μεγάλο μεταφορικό μέσο. Γιατί ένας τόνος ελαιολάδου, μαζί με τη δεξαμενή, σίγουρα δεν είναι κάτι που κλέβεται εύκολα. Οι δράστες «χτύπησαν» σε εξοχική κατοικία και έκαναν «χρυσές» δουλειές, αφού το λάδι πωλείται το λιγότερο στα 2,20 ευρώ το κιλό, οπότε η αξία του τόνου κυμαίνεται στα 2.200 ευρώ. Ακόμα πήραν και κάποια εργαλεία, ενώ προκάλεσαν και ζημιές στον χώρο.

Αλλά και στο Κρυονέρι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ο ιδιοκτήτης μιας αποθήκης είδε τους κλέφτες επί το έργον, όμως κατάφεραν να ξεφύγουν, έχοντας πάρει άγνωστη ποσότητα ελαιολάδου από δεξαμενή.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα την ώρα που έπαιρναν τα τελευταία μπιτόνια με λάδι, δοχεία με τυρί και με ελιές. Προκειμένου να διαφύγουν, τα πέταξαν σε παρακείμενο χωράφι. Νωρίτερα όμως είχαν πάρει δύο αλυσοπρίονα, τενεκέδες με λάδι και άγνωστη ποσότητα ελαιολάδου από τη δεξαμενή που υπήρχε στη αποθήκη του παθόντος.

Πηγή: www.ilialive.gr
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011, 10:30