18 Ιαν 2012

Ουσιαστικό βήμα προς τη συμφωνία Κίνας - Κρήτης


Έντονο το ενδιαφέρον για τα κρητικά προϊόντα

Το πρώτο, ουσιαστικό βήμα για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Κίνας και Κρήτης γίνεται σήμερα καθώς στην Περιφέρεια Κρήτης βρίσκονται από το πρωί ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Κίνας, Sun Livei, συνοδευόμενος από δύο μεγάλους εισαγωγείς κρασιού και λαδιού.
«Είναι υποχρέωση και τιμή μας να προωθήσουμε τα προϊόντα της Κρήτης στην Κίνα. Μπορούμε να εισαγάγουμε λάδι και κρασί, άλλωστε μιλάμε για μια αχανή αγορά με πολλές διαφορετικές ομάδες καταναλωτών, που ενδιαφέρονται για ποιοτικά προϊόντα, κι αυτό σημαίνει πως μπορούν να διεισδύσουν τα κρητικά προϊόντα στην αγορά της Κίνας», ανέφερε ο Sun Livei όπως δημοσιεύει το cretalive.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε: «Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις εξαγωγές στην Κίνα, γι' αυτό είμαστε εδώ. Χτίζουμε σιγά σιγά αυτή τη συνεργασία και προσδοκούμε στο τελικό αποτέλεσμα».

Στη συνάντηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων εμποροβιομηχανικών επιμελητηρίων της Κρήτης, εκπρόσωποι δύο αγροτικών ενώσεων από κάθε περιφερειακή ενότητα καθώς και τα δύο δίκτυα Οικονοποιών, ανατολικής και δυτικής Κρήτης. Πηγή