19 Ιαν 2012

Φλερτάρουν με κρητικό κρασί και ελαιόλαδο οι Κινέζοι


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012, 17:32
Ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Κίνας, Sun Livei, συνοδευόμενος από δύο μεγάλους εισαγωγείς κρασιού και ελαιολάδου βρίσκεται από την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στην Κρήτη.
Σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, εκπροσώπων των εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων της Κρήτης, καθώς επίσης των αγροτικών ενώσεων, τα δίκτυα οινοποιών, αλλά και ιδιώτες, συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές-δυνατότητες που υπάρχουν για την εισαγωγή Κρητικού κρασιού και ελαιολάδου στην Κίνα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κινέζος εμπορικός ακόλουθος Sun Livei «είναι υποχρέωση και τιμή μας να προωθήσουμε τα προϊόντα της Κρήτης στην Κίνα. Μπορούμε να εισαγάγουμε λάδι και κρασί, άλλωστε μιλάμε για μια αχανή αγορά με πολλές διαφορετικές ομάδες καταναλωτών, που ενδιαφέρονται για ποιοτικά προϊόντα, κι αυτό σημαίνει πως μπορούν να διεισδύσουν τα Κρητικά προϊόντα στην αγορά της Κίνας» .

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε «προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας στην Κίνα, για αυτό είμαστε εδώ. Χτίζουμε σιγά σιγά αυτή τη συνεργασία και προσδοκούμε στο τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από τις εξαγωγές των ποιοτικών προϊόντων του νησιού μας στην Κινέζικη αγορά».

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο ένας από τους δυο Κινέζους εισαγωγείς που βρίσκονται στην Κρήτη, εισήγαγε το 2011 στην Κίνα για την κάλυψη των σχετικών αναγκών περισσότερες από 5 εκ. φιάλες κρασιού.Πηγή:agronews      Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης