9 Μαΐ 2012

Νέο : βατόμουρο


Η οικογένεια των βατόμουρων περιλαμβάνει πολλά είδη και πολλά υβρίδια.
Ο χυμός του βατόμουρου έχει περισσότερη βιταμίνη C από το χυμό  πορτοκαλιού!!!
Έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προστατεύουν τον οργανισμό μας! Τα βατόμουρα ανθίζουν το δεύτερο χρόνο και τα καλλιεργούμενα είδη συνήθως δεν φέρουν αγκάθια, κάτι που διευκολύνει στη συγκομιδή τους.

Μέρος των καρπών πηγαίνει για νωπή κατανάλωση. Το μεγαλύτερο όμως της παραγωγής πάει στη κατάψυξη ή μεταποιείται. Οι καρποί που καταψύχονται στη συνέχεια χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, παρασκευή παγωτού, πίτας, προσθετικά σε γιαούρτι, μαρμελάδες, σιρόπια, παρασκευή ποτών, φυσικών χρωμάτων και αρωμάτων. Είναι σπουδαίοι αντικαρκινικοί εκπρόσωποι των φυτών!
τούρτα βατόμουρο 
Τρόπος καλλιέργειας : 

Η εγκατάσταση της φυτείας γίνεται την άνοιξη φυτεύοντας φυτά ύψους 30-45 εκατοστών, σε αποστάσεις 1,5-3,0 μέτρα επί της γραμμής φύτευσης και 3,0 μέτρα ανάμεσα στις γραμμές. 
Πριν τη φύτευση εφαρμόζεται στο έδαφος η κατάλληλη λίπανση. Το φυτό έχει ζωή 12-13 χρόνια!
Η μέση απόδοση της φυτείας είναι 500 έως 1000 κιλά ανά στρέμμα το έτος.

Project  Back to Green

Αναλαμβάνουμε – πανελλαδικά - την εργαστηριακή χημική ανάλυση του  εδάφους από το κτήμα σας με 3 εδαφολογικά υποστρώματα μέχρι 10 cm , 10 – 30 cm και 50 – 70 cm.

Στην συνέχεια ο αρμόδιος συνεργαζόμενος γεωπόνος αναλαμβάνει να το πάει ή στο Γενικό χημείο του κράτους ή στο εξειδικευμένο εδαφολογικό εργαστήριο του Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών ( Γεωπονική σχολή ).



Τα αποτελέσματα θα βγουν περίπου σε 20 – 30 ήμερες.

Βάση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου , της αυτοψίας, ( προσανατολισμός κτήματος, κλίση, υψόμετρο κ.λ.π ) και της καταγραφής του ιστορικού καλλιεργειών και μιας σειράς παραμέτρων, ο αρμόδιος γεωπόνος μας συντάσσει μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη – για λογαριασμό σας - με εναλλακτικές προτάσεις καλλιέργειας ή καλλιεργειών που συμφέρει για το συγκεκριμένο χωράφι.

Αναλύει και συμβουλεύει την πηγή των φυτών, τον τρόπο καλλιέργειας και συγκομιδής , και σας προτείνει πιθανούς αγοραστές ή συσκευαστήρια – εξαγωγείς.

Αν μπορεί η καλλιέργεια να επιδοτηθεί ή ακόμα και για την δημιουργία επεξεργασίας και τυποποίησης του προϊόντος σας ενημερώνει σχετικά.
δειγματοληψία εδάφους για ανάλυση 
 Το σημαντικότερο όλων είναι ότι Δεν ρισκάρετε το παραμικρό μια και έχετε απαντήσεις πολύ πριν προβείτε σε κάποια ενέργεια ή απόπειρα ενασχόλησης με κάτι που δεν ταιριάζει με το συγκεκριμένο κτήμα, τόπο, έδαφος, μικρόκλιμα, ιστορικό καλλιεργειών, ποιότητα εδάφους, παρουσία και ποιότητα νερού, λοιπές εγκαταστάσεις, συστήματα εγγειοβελτιωτικά, αποστραγγίσεις, περιφράξεις πιθανότητα βιολογικής ενασχόλησης.

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε στην Ελλάδα Δεν είναι εποχή για άσκοπες και ριψοκίνδυνες κινήσεις, η σωστή προετοιμασία είναι ο καλύτερος και οικονομικότερος τρόπος για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα στον πολλά υποσχόμενο και ελπιδοφόρο αγροτικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες
στα τηλ : 210 – 8818416  
 για "Back to Green"