16 Ιουν 2012

Νέο: Ενισχύσεις έως 50% για παραγωγή και εξαγωγή παραδοσιακών Ελληνικών ποτών


απόσταξη παραδοσιακής Κρητικής Ρακής με Αμβυξ 

Αμέσως μετά τις εκλογές την Κυριακή 17-6-2012 πρόκειται να δημοσιευτεί πρόγραμμα ενίσχυσης επιδότησης από 20% έως και 50% για νέες αλλά και υφιστάμενες μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που παράγουν παραδοσιακά αποσταγμένα αλκοολούχα ποτά.

Στα ποσοστά αυτά μπορούν να χρηματοδοτηθούν τα επενδυτικά σχέδια μικρών και μεσαίων μικρών μονάδων παραγωγής παραδοσιακών ποτών, όπως της ρακής, του ρακόμελου και του τσίπουρου. Η προϋπόθεση θα είναι οι επιχειρήσεις αυτές είτε υπάρχουν, είτε πρόκειται να δημιουργηθούν να ανοίξουν τα «φτερά» τους για αγορές του εξωτερικού. Να διαθέσουν τα ποτά τους σε χώρες της Ε.Ε. αλλά κι εκτός αυτής.
 Πιο συγκεκριμένα η γενική γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» που συγχρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ και θα αφορά κι άλλες μεταποιητικές δραστηριότητες. Διαβάστε αναλυτικότερα στο παρακάτω Link: