24 Φεβ 2013

Κρήτη: φλερτάρει με Ισραήλ και Καναδά


Τα Κρητικά πιστοποιημένα  ποιοτικά προϊόντα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκπροσώπων κορυφαίων εισαγωγικών εταιρειών και μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ από το Ισραήλ και τον Καναδά οι οποίοι φτάνουν αύριο το πρωί στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα το επόμενο τριήμερο θα έχουν συναντήσεις με ντόπιους επιχειρηματίες-παραγωγούς, ενώ αύριο το μεσημέρι συναντούνται στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και άλλους τοπικούς φορείς.

Η Περιφέρεια Κρήτης λόγω του μεγάλου διεθνούς ενδιαφέροντος για τα Κρητικά προϊόντα επιχειρεί νέο εμπορικό ‘άνοιγμα’ για την ενδυνάμωση των Κρητικών εξαγωγών, του πρωτογενή τομέα και κατ επέκταση της οικονομίας του νησιού στην αγορά του Ισραήλ και του Καναδά σε συνέχεια των επιτυχημένων στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας με κορυφαίες αλυσίδες των αγορών της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λιβάνου και Αραβικών Εμιράτων.

Η Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και την στήριξη των Επιμελητήριων του νησιού, από αύριο Δευτέρα και για τρεις ημέρες υποδέχονται στην Κρήτη τους εκπροσώπους από 9 κορυφαίες επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, αλυσίδων σούπερ μάρκετ του Ισραήλ, και άλλους δύο εκπροσώπους εταιρειών από τον Καναδά που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων. Στην Ισραηλινή αποστολή θα συμμετέχει και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου του Τέλ Αβίβ Rubin Schoussel, και όπως έγινε γνωστό η αγορά του Ισραήλ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την εισαγωγή ποιοτικών πιστοποιημένων αγροτικών-κτηνοτροφικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις -Β2Β- σε Ηράκλειο και Χανιά.

Για την Ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο–Λασίθι) οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα γίνουν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, (οδός Κορωναίου 9) από τις 2:30 το μεσημέρι, και την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου από τις 9:30 το πρωί.

Για την Δυτική Κρήτη (Χανιά – Ρέθυμνο) οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα γίνουν στο ξενοδοχείο Santa Marina, στην Αγία Μαρίνα Χανίων την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί.

Οι Ισραηλινοί εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, λιανικού και χονδρικού εμπορίου ενδιαφέρονται για ποιοτικά-πιστοποιημένα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα όπως: λάδι, ελιές, τυριά, γάλα, αυγά, αρωματικά φυτά, μέλι, μαρμελάδες, αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, αλιεύματα, κρέας (εκτός χοιρινού), φρούτα, λαχανικά, αναψυκτικά, ξύδι, νερό, γλυκίσματα, παγωτό.

Οι Καναδοί εκπρόσωποι από την πλευρά τους όπως έγινε γνωστό ενδιαφέρονται για: λάδι, ελιές, πάστα ελιάς, κρασί , σταφίδα. Μάλιστα για τα ίδια προϊόντα είχε ενδιαφερθεί μεγάλη Καναδική εταιρεία η οποία επισκέφθηκε την Κρήτη πρόσφατα, και είχε συνεργασία με τοπικούς εμπόρους, παραγωγούς. Το Καναδικό ενδιαφέρον εκφράζεται ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο ταξίδι του Περιφερειάχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στον Καναδά όπου είχε συναντήσεις με Κυβερνητικούς αξιωματούχους, φορείς, τους συλλόγους Κρητικών, και εταιρίες για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με στοχευόμενες δράσεις εργάζεται για την προώθηση των ποιοτικών μας Κρητικών προϊόντων, αλλά και του τουρισμού. Μετά τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καναδά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, η Περιφέρεια 'δημιουργεί γέφυρα' συνεργασίας στην προώθηση Κρητικών προϊόντων και στο Ισραήλ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου ανέφερε ότι, «Η Περιφέρεια Κρήτης, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στην προώθηση των Κρητικών προϊόντων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε επίσης θετικά αποτελέσματα και από την ιδιαίτερα απαιτητική αγορά του Ισραήλ».πηγή


για Ρωσία 

Οδηγίες (στα Ελληνικά για Ρωσία

Για Κίνα 


English/Chinese



E-mail επικοινωνίας: manager@financialsolutions.gr  
210-8818416 για υλοποίηση Project "Εξαγωγές" μόνο σοβαρές και επαγγελματικές ολοκληρωμένες προτάσεις, διαβάστε Πριν! τηλεφωνήσετε.