13 Απρ 2013

Νέος Αγρότης Πρόγραμμα υποστήριξης.



Οι Αγροτικές Ευκαιρίες παρουσιάζουν σήμερα ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης Νέων που θα θελήσουν να στραφούν με βιώσιμο τρόπο και με την υποστήριξη φυσικά των σχετικών επιδοτήσεων (για όσους τις δικαιούνται).


Οι αλλαγές με την Νέα ΚΑΠ (κοινή αγροτική πολιτική) είναι ξεκάθαρες.

Οι στατιστική της απασχόλησης των αγροτών σε ολόκληρη την Ευρώπη έδειξε μια γήρανση του αγροτικού δυναμικού, και μια ενασχόληση με παραδοσιακές καλλιέργειες που απαιτούν και οι ίδιες αρκετό νερό, λιπάσματα, φροντίδες.

Η ανάγκη για νέους σε ηλικία αγρότες (από 21 έως 30)  μεγαλώνει και στην χώρα μας, φυσικά η μετεγκατάσταση από ένα αστικό κέντρο σε μια επαρχιακή πόλη ή χωριό για ένα νέο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη (όσο και αν αρκετοί αυτό συχνά περιγράφουν).

Είναι πολύ διαφορετικό να επιλέξει  ένας νέος την μετεγκατάσταση του από το άστυ στο χωριό από επιλογή και εντελώς διαφορετικό από ανάγκη.

Αλλά ας ξεκινήσουμε για το πρόγαμα υποστήριξης νέου αγρότη των Αγροτικών ευκαιριών.
Περιλαμβάνει τα εξής στάδια.

1.       Εκπαίδευση και συζήτηση ανά ομάδα 10 ατόμων γιατί να γίνω νέος αγρότης και ποιά είναι τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που θα πρέπει να έχω;
2.       Πως και τι χρειάζεται για να γίνω  Επαγγελματίας αγρότης με μητρώο αγροτών ποιες είναι οι δεσμεύσεις μου και ποιες είναι οι ευκαιρίες;
3.       Με τι τρόπο θα μπορώ να αναζητώ (μόνος μου) και από πού τις τυχόν επιδοτήσεις που μπορούν να αφορούν την δραστηριότητα μου;
4.       Εκμάθηση σύνταξης Business plant για ένταξη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα (δηλαδή προ αξιολόγηση για οποιοδήποτε πρόγραμμα).
5.       Και μετά την παραγωγή τι; που τα πουλάω και πως βρίσκω πελάτες; επεξεργασία, τυποποίηση, και τρόποι αναζήτησης πελατών στο εξωτερικό.
6.       Εκπαίδευση στην Βιολογική καλλιέργεια και πρακτική ( 2 μέρες απογεύματα).
7.       Αρωματικά Φυτά, καλλιέργεια, αποξήρανση, απόσταξη, διάθεση αιθέριου ελαίου.
8.       Δωρεάν βοήθεια για σύνταξη και κατάθεση της μελέτης σε προγράμματα μέχρι 15.000 ευρώ!
9.       Υποστήριξη και μετά το πέρας σε κοινό Group παιδιών με τα ίδια ενδιαφέροντα.
10.   Σημειώσεις και σχετικά βιβλία για όλους, και σε E-mail.

Διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος  8 ημέρες (2 ανά εβδομάδα) συνολικό κόστος με  ΦΠΑ 285 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τα Θέματα και την Ροή, είναι για ηλικίες μέχρι 30 ετών

Εκτροφή σαλιγκαριών: Χρηματοδότηση από τον επενδυτικό νόμο και δωρεάν χρήση γης















210-8818416 ώρες 9 - 18:00 
E-mail επικοινωνίας :          agrotikes.eykairies.gr@gmail.com