19 Ιουλ 2013

Ένας πρόεδρος που έγινε αγρότης… για μια μέρα!


Μία μέρα ως αγρότης σε ένα αγρόκτημα στο βορρά της χώρας πέρασε ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ σε μία προσπάθεια να στηρίξει τους νέους αγρότες και τους νέους ανθρώπους που ζουν στην ύπαιθρο.

Ο κ. Παχόρ δοκίμασε χθες τις αντοχές του στο αγρόκτημα Γκόλιτσνικ, στο χωριό Σμίχελ συνοδευόμενος από τον υπουργός Γεωργίας, Ντέγιαν Ζίνταν και θέλησε να μάθει περισσότερα για τη ζωή και την προοπτική των νεαρών γαιοκτημόνων στη γεωργία.

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας ξύπνησε στις 5.30 το πρωί, καθάρισε το στάβλο, έβγαλε τα ζώα για βοσκή και μαζί με τη σύζυγο του ιδιοκτήτη της φάρμας ζύμωσε ψωμί, έκοψε ξύλα και κούρεψε το γρασίδι.

Τονίζοντας ότι η δουλειά σε ένα ορεινό αγρόκτημα δεν είναι καθόλου εύκολη, ο κ. Παχόρ εξέφρασε την έκπληξή του για τον ενθουσιασμό και τη σοβαρότητα που επιδεικνύει ο ιδιοκτήτης του, Μπόστιαν Γκόλιτσνικ, 24 ετών.

Παρ' ότι οι Σλοβένοι δεν φοβούνται τη σκληρή δουλειά, η ενασχόληση με τη γεωργία πρέπει να τιμάται και ο ενθουσιασμός των νέων ανθρώπων να ενθαρρύνεται, τόνισε ο κ. Παχόρ.

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι διαβεβαίωσε τους οικοδεσπότες του ότι θα διασφαλίσει κίνητρα για να βοηθήσει τους νέους αγρότες και ότι συζήτησαν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε οι νέοι αγρότες να παραμένουν στη δουλειά.


Ο υπουργός Γεωργίας είπε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει επιδοτήσεις σε νέους αγρότες και ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών, Ροκ Ρόμπλεκ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις εργασίες που έκανε ο κ. Παχόρ.


Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το 2012 ο Μπορούτ Παχόρ εθελοντικά έκανε διάφορες εργασίες, έγινε για μία μέρα φυσιοθεραπευτής για άτομα με αναπτυξιακές δυσκολίες, εθελοντής της οργάνωσης «Anina Zvezdica Foundation» και εργάστηκε στο εργοστάσιο κατασκευής λεωφορείων και φορτηγών. πηγή