9 Μαρ 2014

Νέα ενίσχυση στη νεανική επιχειρηματικότητα


Η κρίση που ξεκίνησε το 2008 δημιούργησε εκτός από τα γνωστά προβλήματα που βιώνει η μέση Ελληνική οικογένεια και ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης, που δεν είχε σχέση με το μεταναστευτικό κύμα της δεκαετίας του 1959 – 1960 αλλά μια αφαίμαξη, του ενεργού υψηλού επιπέδου (σε ολοκληρωμένη μόρφωση και δεξιοτεχνίες) νεανικού επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας.

Στο εξωτερικό βρήκαν και την αναγνώριση που επιθυμούσαν και την οικονομική ανταμοιβή  σε αυτό που πρόσφεραν στις αναπτυγμένες οικονομίες του βορά, που τα διδάχθηκαν από μια πλέων φτωχή χώρα του νότου, (που ανοίγει το ένα σουβλατζίδικο πίσω από το άλλο) που απλά δεν έχει πλέων την δυνατότητα να τους αξιοποιήσει προς όφελος της!

Μια ελπιδοφόρα κίνηση ανακοινώθηκε από τον ΣΕΒ.

Μια πρωτοβουλία για τη στήριξη της νέας και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Αθήνα ανακοίνωσε ο ΣΕΒ.

Πρόκειται για τη δράση «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα» η οποία απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματική δράση, με έμφαση στην καινοτομία, την εξωστρέφεια, την τεχνολογική γνώση και την αξιοποίηση ελληνικών προϊόντων με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο ΣΕΒ θα ενισχύει τους συμμετέχοντες, σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, με:

- Δομημένη μεθοδολογία ανάπτυξης επιχειρηματικών σχημάτων.
- Εξατομικευμένη συνεχή καθοδήγηση από έμπειρους coaches.
- Στρατηγική ανάπτυξης και δικτύωση από υψηλόβαθμα στελέχη- μέντορες.
- Μελέτη αγοράς και κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου.
- Πρόσβαση στο δίκτυο επιχειρήσεων ΣΕΒ.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης για συμμετοχή στη δράση, με τους αναλυτικούς όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ανακοινωθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Σε δήλωσή του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, επισημαίνει: «Με την πολύτιμη εμπειρία, τη γνώση, τη δικτύωση και τη διαρκή υποστήριξη, θέλουμε να συμβάλουμε έμπρακτα στη δημιουργία μίας νέας επιχειρηματικής γενιάς, με εφαλτήριο την πόλη της Αθήνας».

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα» του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία σημαντικών οργανισμών και φορέων επιχειρηματικότητας.

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες καλούν Νέους που θα ήθελαν να δουν πως μια ιδέα μπορεί να γίνει πράξη και να χρηματοδοτηθεί σε ένα σεμινάριο μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα!