6 Σεπ 2014

Νέο πρόγραμμα επιδότησης για Οινοπαραγωγούς

στην Κίνα ανακαλύπτουν σιγά - σιγά το Ελληνικό κρασί.
Το Ελληνικό κρασί τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα και ως την ποιότητα αλλά και ως την διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Στην ενδυνάμωση του εξαγωγικού προσανατολισμού των ελληνικών κρασιών στοχεύει το νέο πρόγραμμα για την προβολή και προώθησή τους σε αγορές τρίτων - Εξαγωγές -  εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ελβετία κ.α.), που προκηρύχθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εντολή του Υπουργού Γιώργου Καρασμάνη.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης και ενίσχυσης του Ελληνικού Οίνου, προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ ετησίως για την περίοδο 2015-2018, πέραν της αύξησης των εξαγωγών σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού, αποσκοπεί ταυτόχρονα στην κατοχύρωση της θέσης του ελληνικού κρασιού ως επάξιου πρεσβευτή της ελληνικής διατροφικής κουλτούρας διεθνώς, επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης.

Έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης προκήρυξης, που έληξε στις 25 Ιουνίου, με βάση την οποία μέχρι τώρα αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν 18 προγράμματα προώθησης και προβολής συνολικού προϋπολογισμού 15,5 εκατ. ευρώ για την τριετία 2015-2017, ενώ αναμένεται η έγκριση άλλων 15 προγραμμάτων, πρόσθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ενδιαφερόμενες ιδιωτικές και συνεταιριστικές οινοποιητικές επιχειρήσεις καλούνται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την προώθηση και προβολή των κρασιών τους μέσω :

Καταχωρίσεων στον καθημερινό και εξειδικευμένο Τύπο.

Διαφήμισης σε οπτικοαουστικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο) και το  Διαδίκτυο, καθώς και της δημιουργίας ιστοσελίδων.

Παραγωγής έντυπου υλικού (φυλλάδια, ενημερωτικά έντυπα, χάρτες κ.α.).

Συμμετοχών σε εμπορικές και άλλες εκθέσεις, καθώς και σε ομαδικά εκθεσιακά περίπτερα, που παρουσιάζουν προϊόντα από διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιδείξεων και γευσιγνωσίας σε σημεία πώλησης.


Και τέλος έξοδα Δημοσίων σχέσεων.

Σχετικό σεμινάριο: