17 Απρ 2016

Νέα προϊόντα – ώθηση στις εναλλακτικές καλλιέργειες!

Τούρτα με φρέσκο Βιολογικό Φραγκοστάφυλο 

Να λοιπόν τι φέρνει αυτή η παρατεταμένη κρίση, ανακατάταξη, αναδιάρθρωση και αναπροσαρμογή των προθέσεων και των αναγκών μας. Βρίσκουμε το χρόνο να ανακαλύψουμε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε για τον εαυτό μας σε όλα τα επίπεδα. Έτσι δημιουργούνται νέοι διέξοδοι και σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Πριν 5-6 χρόνια λοιπόν ξεκίνησε η τάση επιστροφής στον τομέα της γεωργίας ως ανάγκη για να καλλιεργήσει κανείς τα προς το ζην.

Πολύ γρήγορα όμως δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο καλλιεργούμενων ειδών διαφορετικών αναγκών αλλά και δυνατοτήτων σε σχέση με τις παραδοσιακές όπως τα σιτηρά ,ο αραβόσιτος , το βαμβάκι και αυτές ήταν οι εναλλακτικές καλλιέργειες και τα φαρμακευτικά & αρωματικά φυτά.

Σαν φυσική συνέπεια λοιπόν φτάσαμε σήμερα να απαριθμούμε εκτός από τα στρέμματα των καλλιεργειών και ένα αξιόλογο αριθμό νέων προϊόντων για την ελληνική αγορά, στα οποία ενσωματώνεται η παραδοσιακή πρώτη ύλη με μια νέα καλλιέργεια, π.χ. ΑΡΩΝΙΑ, ΙΠΠΟΦΑΕΣ, ΣΤΕΒΙΑ, ΓΚΟΤΖΙ-ΜΠΕΡΙ, ΑΛΟΗ, ΡΟΔΙΑ, ΚΛΩΣΤΙΚΗ ΚΑΝΑΒΗ, ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΙ-ΜΥΡΤΙΛΟ, ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ, ΚΡΑΝΙΑ, ΤΡΟΥΦΑ,Σταμναγκάθι.

Λικέρ Κράνο
 Κοινό στοιχείο των προϊόντων η προσπάθεια για εξαιρετική ποιότητα μιας και το σύνολο των καλλιεργειών υποστηρίζουν άψογα το μοντέλο της βιολογικής καλλιέργειας.

Μπορεί λοιπόν να παρατηρήσει κανείς τα παραδείγματα και να δημιουργήσει μια νέα πρόταση, ένα νέο εμπορικό προϊόν με στόχο να δημιουργήσει μια μικρή αρχικά καθετοποιημένη μονάδα, μέσω της οποίας θα εκμεταλεύεται άμεσα ο ίδιος το δικό του τελικό προϊόν, χωρίς μεσάζοντες.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία η βάση είναι η ορθή ενημέρωση, η συλλογή συγκροτημένης γνώσης τόσο σε επίπεδο καλλιέργειας όσο και σε επίπεδο εμπορίας.

Οι Αγροτικές Ευκαιρίες ενημέρωσαν με τις νεότερες εξελίξεις το Σεμινάριο Νέων και Εναλλακτικών Καλλιεργειών έτσι ώστε ο Νέος Αγρότης αλλά και ο ενδιαφερόμενος για ένα συμπληρωματικό εισόδημα να βρει τις Ευκαιρίες εκείνες που θα του δώσουν το κίνητρο να ασχοληθεί.

Δείτε Θέματα και ημερομηνία εδώ.