15 Μαΐ 2016

Γάλα που προέρχεται από Αρακά!


Τεχνολογία τροφίμων.

Η αυξημένη ζήτηση εξειδικευμένων προϊόντων που στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό που είτε από διατροφική ανάγκη ( υγεία) ή από άποψη μοντέρνας υγιεινής διατροφής δίνει την τελευταία περίοδο σε διεθνή κλίμακα Νέα πρωτότυπα προϊόντα.

Έτσι με αυτό τον τρόπο αναστέλλεται η καταναλωτική κόπωση και ο υποψήφιος πελάτης έχει νέες εναλλακτικές επιλογές! Με νέα πρωτότυπα προϊόντα!

Μία δεκαετία πριν, η ιδέα του γάλακτος από σόγια ή από αμύγδαλο θα σε έκανε να απορήσεις. Και τα δύο όμως κατάφεραν να μπουν στην διατροφή αρκετών, ειδικά των γυναικών που θέλουν να είναι προσεκτικές με τις θερμίδες και τα λίπη, αλλά και όσων έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Ένα νέο είδος γάλακτος όμως έρχεται να ταράξει τα νερά και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία που το παρασκευάζει, είναι πολύ υγιεινό και νόστιμο.

Το νέο αυτό γάλα παρασκευάζει η Ripple Foods από… αρακά, μία τροφή που από τη φύση της είναι γλυκιά. Σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα έχει την ίδια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περίπου 8 γραμμάρια ανά κούπα, λιγότερες θερμίδες (μόλις 75 έναντι 86), λιγότερα σάκχαρα, περισσότερο ασβέστιο και ωμέγα-3 λιπαρά που επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο διάστημα.

Σε σύγκριση με το γάλα αμυγδάλου, το γάλα από αρακά έχει 8 φορές περισσότερη πρωτεΐνη κάτι που καλύπτει τις 35 περισσότερες θερμίδες του (σε σχέση με το γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης).


Ταυτόχρονα, υπερέχει του γάλακτος σόγιας όσον αφορά στην περιεκτικότητα πρωτεΐνης και ασβεστίου.

Το γάλα θα βγει στην αγορά στις αρχές του Μαΐου 2016 και για όσους ανησυχούν δεν έχει καμία σχέση με τη γεύση του αρακά και φυσικά δεν είναι πράσινο.


Και αυτό είναι μόνο η αρχή αν δούμε την επιτυχία της Coca Cola στην Αμερική με το Νέο Γάλα που λανσάρει!