15 Μαΐ 2017

Λάδι απο την Κέρκυρα


Είναι κοινά αποδεκτό ότι στην Ελλάδα ποτέ δεν είδαμε την καλλιέργεια της Ελιάς ως επαγγελματική καλλιέργεια με την μορφή που την συναντάμε και στην Ευρώπη αλλά και εκτός, με τις οργανωμένες σε Συνεταιρισμούς και με επαγγελματικό επίπεδο ( Ιταλία Ισπανία Καλιφόρνια Αυστραλία )  σε ενωμένα και όχι κατακερματισμένα κτήματα με καλλιέργειες ελαιόδεντρων για την ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου.

Στην χώρα μας η κυρίαρχη τάση ήταν και είναι « να βγάλω το λάδι της χρονιάς ».

Από αυτά τα μικρά κτήματα με την μικρή παραγωγή ελαιολάδου υπάρχουν λίγοι  Έλληνες με όραμα αλλά και θέληση να ασχοληθούν, θα λέγαμε και με τον απαραίτητο χρόνο αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια, αλλά και γνώση για την επίτευξη ενός αυτονόητου στόχου.


Ποιοτικού ελαιολάδου με Βραβείο!

Έτσι εκεί στον Άγιο Ματθαίο, στην Κέρκυρα ένα θεϊκό ελαιόλαδο  – το The Governor - διεμβολίζει όλες τις κριτικές επιτροπές και σαρώνει τα βραβεία. Όμως, αληθινά  βραβεία αξιοπρέπειας κερδίζουν και οι άνθρωποι που συνδέονται μαζί του.

Ο Σπύρος και ο Γιώργος Δάφνης που ξέρουν καλά τα μυστικά του δικού τους success story αδιαμφισβήτητα κερδίζουν και τα βραβεία συμπεριφοράς.

O Σπύρος και ο Γιώργος Δαφνής πήραν τη σκυτάλη απο τους γονείς τους Αναστάσιο και Σοφία και αντιλήφθηκαν έγκαιρα πως η επιτυχία είναι μονόδρομος όταν κάνεις κάτι με μεράκι και πάθος αλλά και όταν δημιουργείς έντιμες σχέσεις!

Ο Σπύρος Δαφνής μίλησε με θερμή για την καλύτερη ιντερνετική ταξιδιωτική εφημερίδα Goldentraveller.org και τον Διευθυντή της Πέτρο Κασιμάτη (p.kasimatis@icloud.com) αλλά και για την παρεμβατικότητα του ενημερωτικού site του ομίλου μας το kourdistoportocali.com που “μίλησαν” για τους νικητές των νικητών και ότι το συγκεκριμένο λάδι απο τον Άγιο Ματθαίο  της Κέρκυρας δεν είναι μόνο το καλύτερο λάδι του νησιού των Φαιάκων αλλά το καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου (!!) σύμφωνα με τις διεθνείς μετρήσεις ξένων Πανεπιστημίων αλλά και της Σχολής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο πράσινος χυμός της δίκης τους παραγωγής που πωλείται στο Harrods του Λονδίνου προς 60 Ευρώ το μισό λίτρο (!!) είναι ο δικός μας πράσινος χρυσός που εκτοξεύει στα ύψη της Ελληνική οικονομία και δείχνει σε όλον τον κόσμο το ποσό βαθιά βρίσκονται οι ρίζες αυτών των ελαιοδέντρων στα χώματα της πατρίδας μας…

Η οικογένεια Δαφνή στήνει μέσα στους ελαιώνες και πολυτελείς αγροικίες για τουριστική εκμετάλλευση αναζητώντας ξεχωριστούς ταξιδιώτες -φιλοξενούμενους κι όχι στίφη τουριστών …. 

Ένα προσεκτικό βήμα στο οποίο όλες οι ιντερνετικές μας σελίδες θα το “αγκαλιάσουν” θερμά, γιατί και εδώ ο Σπύρος και ο Γιώργος Δαφνής (και με τη δική μας οπτική ) ξέρουμε πως θα γίνουν ξανά οι νικητές των νικητών!!


Ο Γιώργος Δαφνής (με τη φιάλη στο χέρι) και ο «μεγάλος» αδελφός, Σπύρος, πλαισιωμένοι από εργαζομένους στο κτήμα. ( Φωτογραφίες :  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Σχετικά άρθρα για το Ελληνικό Ελαιόλαδο