3 Αυγ 2017

Μια ιστορία επιτυχίας με το Ρόδι


Σε ένα μαγικό νησί του Αιγαίου ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του , τάραξε τα νερά!!!
Το μαγικό νησί είναι η Τζιά.

Ο άνθρωπος είναι ένας νέος άντρας ο Πέτρος Ξέστερνος.

Τα νερά αφορούν τις Κυκλάδες και η μεταφορά τους ήταν μέχρι σήμερα η κύρια  απασχόληση του Ξεστερνου.

 Αυτός ο άντρας αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως εδώ στο DNA του , κρύβεται το πρόσωπο του Οδυσσέα. Η εικόνα του πολυμήχανου Έλληνα. Η συναρπαστική διαδρομή εκείνου που γνωρίζει το δρόμο , που ιχνηλατεί να βρει το δικό του Παράδεισο!

Ο Πέτρος Ξέστερνος είχε μια ευφυή ιδέα. Που την έκανε πράξη.


Αποστολή: Πέτρος Κασιμάτης [Goldentraveller.org]

Φύτεψε σε έναν απάνεμο κάμπο του Κυκλαδίτικου νησιού ροδιές
Φύτεψε σε έναν απάνεμο κάμπο του Κυκλαδίτικου νησιού ροδιές, αυτές καρποφόρησαν , έφτιαξε σχεδόν με τα χέρια μια υπερσύγχρονη οικοτεχνία και τώρα παράγει κι εμφιαλώνει τον ευεργετικό χυμό του Ροδιού !!

 Μέσα σε λίγους μήνες αυτό έγινε πασίγνωστο στο υπέροχο νησί της Κέας, απλώνεται  η διανομή του στην Αθήνα σε επιλεγμένα σταντ και Ντελικατέσεν της πρωτεύουσας ενώ η Ευρωπαϊκή αγορά υποκλίνεται ήδη μπροστά σε αυτό το θαύμα!

Ευρωπαϊκές μητροπόλεις πχ στη Γερμανία περιμένουν να κλείσουν «ντήλ» για περιορισμένες ποσότητες (αφού το προϊόν είναι εξαιρετικά αγνό και πρόκειται για πραγματικό χυμό κι όχι παγοκολώνες Ροδιού ) ενώ χώρες με κατοίκους υψηλού κατά κεφαλήν εισοδήματος βρίσκονται στην… αναμονή για το καταπληκτικό προϊόν της γης της Κέας που χαρίζει ευζωία , ευεξία κι αναχαιτίζει επιτυχώς το γήρας φέρνοντας μακροζωία μέσα απ τους καρπούς μιας ευλογημένης γης!

 
 παράγει και λικέρ από ρόδι

Το κύριο επάγγελμα του Πέτρου Ξεστερνου είναι η διαχείριση αποθεμάτων νερού μέσω της οικογενειακής του επιχείρησης.

 Σε ένα σχεδόν άνυδρο νησί, το νερό είναι πολύτιμο αγαθό. 

Όμως, η ιδέα της καλλιέργειας ρόδων και της παραγωγής φυσικού χυμού , σχηματίστηκε στο μυαλό του , πήρε τις σχετικές άδειες, έφερε μια καλή ποικιλία στο νησί κι άρχισε να φυτεύει ροδιές. Στον Μυλοπόταμο ανάμεσα και σε άλλα δέντρα -κυρίως λιόφυτα , που παράγουν ένα εξαιρετικό αγουρέλαιο- ο Ξέστερνος μαζεύει τα ρόδια, συγκεντρώνει κι άλλες ποσότητες από τα κτήματα του νησιού αγοράζοντας κι άλλες σοδειές και στο μαγικό του εργαστήριο , εμφιαλώνει τους χυμούς σε χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης (ώστε να συντηρούνται καλά) ενώ παράγει και λικέρ από ρόδι , θα φτιάχνει σύντομα μαρμελάδες ενώ η αποκάλυψη είναι πως μπορεί να δημιουργήσει και …φυσική μουστάρδα από τον υπέροχο αυτόν καρπό.

Ο Πέτρος Ξέστερνος είναι η αποκάλυψη όχι μόνον για τον τόπο του ,αλλά για ολόκληρη την πατρίδα!! Την ώρα που τα Ελληνόπουλα φεύγουν για τις Ευρωπαϊκές μητροπόλεις και τις άλλες πρωτεύουσες του βορρά , αυτός ο άντρας επιμένει να βγάζει τους… θησαυρούς αυτής της γης.

Σε λίγους μήνες οι Έλληνες της ….εξορίας που αποφάσισαν πως η δόλια πατρίδα δεν έχει μέλλον , θα γεύονται το χυμό της ευφυΐας ενός ανθρώπου που δεν σήκωσε άσπρη σημαία στη ζωή του.


Από το σπίτι του στο Καστρί της Τζιάς , βλέπει το νησάκι Σπανοπούλα, ατενίζει το αρχιπέλαγος , κάνει το σταυρό του κι επιμένει σαν σύγχρονος Οδυσσέας για τα βέλτιστα, χωρίς να έχει καμία βοήθεια απ την Πολιτεία. 

Χωρίς να περιμένει επιδοτήσεις και «πειραγμένα» προγράμματα.

Η έξυπνη ιδέα του να καλλιεργεί ροδιές και να αποχυμώνει τον υπέροχο καρπό σε μια βιολογική βαθιά πορφυρή αναζήτησή , τον αποθεώνει. Μέσα από αυτή την ταπεινή οικοτεχνία που λέγεται «Ρόδι Κέας» ο φοβερός Ξέστερνος φτιάχνει μια φιλόδοξη φάτνη Ανάπτυξης….Κόντρα στην κρίση και την ανέχεια, αυτός ο υπέροχος Έλληνας φωτογραφήθηκε για το Golden Traveller.org κι έδειξε το δρόμο , από το νησί του Σιμωνίδη του μεγάλου επιγραμματοποιου της αρχαιότητας.


Η «Τρελή Ροδιά » που ύμνησε ο Ελύτης γράφοντας για την αθωότητα και το χαμένο παράδεισο της παιδικής ηλικίας , έρχεται να γίνει το ….πρώτο μάθημα ζωής για δραστήριους Έλληνες που θέλουν να διώξουν τους δαίμονες της οικονομικής κρίσης .

Κι όλα αυτά σε ένα νησί των Κυκλάδων με υπέροχους ανθρώπους, μουγκανητά αγελάδων, τιτιβίσματα πουλιών , αγέρωχες πτήσεις αετών , νωχελικές κινήσεις στο αλώνι της συναρπαστικής βίλας «Θάλαττα – Θαλαττα» στην Καστριανη .

Τι να σας λέω φίλες και φίλοι αυτής της ιντερνετικής γωνιάς!!…Αλήθεια, ξέχασα τι είχα ξεκινήσει να σας πω…. Πηγή



Σχετικά Σεμινάρια Αγροτικών Ευκαιριών


Οικοτεχνία – Βιοτεχνία