23 Ιαν 2018

Πληρώνονται οι Εν Δυνάμει και Επιλαχόντες Νέοι Αγρότες

οι εν δυνάμει, όσο και οι επιλαχόντες νέοι αγρότες, αναμένεται να πληρωθούν την προκαταβολή μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2018

Αναμένετε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2018.

Επειδή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, αναφορικά με την πληρωμή των Εν Δυνάμει Νέων Αγροτών αλλά και για τους επιλαχόντες Νέους Αγρότες, απευθυνθήκαμε στον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Χαράλαμπο Κασίμη και του ζητήσαμε να πει πότε αναμένονται οι πληρωμές .



Στην απάντησή του ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ μας ανέφερε πως αυτό το διάστημα οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας (Δ.Α.Ο.) των κατά τόπους Περιφερειών, αποστέλλουν-καταχωρούν στο πληροφοριακό σύστημα τα σχετικά στοιχεία για τους εν δυνάμει αγρότες (σ.σ. π.χ στη Θεσσαλία έχουν ήδη καταχωρηθεί), ενώ σε λίγες ημέρες θα έχουν διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες των ενστάσεων στις 5 Περιφέρειες που έγινε επαναπροκήρυξη του προγράμματος. 

Αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κασίμη, θα επιτρέψουν στο ΥΠΑΑΤ να ξεκαθαρίσει (με την υπερδέσμευση) και το θέμα των επιλαχόντων νέων αγροτών, δηλαδή πόσοι θα ενταχθούν. 

Τέλος, όπως μας ανέφερε ο κ. Κασίμης, τόσο οι εν δυνάμει, όσο και οι επιλαχόντες νέοι αγρότες, αναμένεται να πληρωθούν την προκαταβολή μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2018.  Πηγή.