20 Απρ 2018

Όσο πιο νέος είσαι τόσο περισσότερα χρήματα θα λαμβάνεις!



Τόπο στα Νιάτα !

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Αυξημένα 50% για αγρότες κάτω των 40 ετών

Έως το 50% της μέσης αξίας δικαιωμάτων τους αυξάνεται το όριο της ενίσχυσης που θα λάβουν από το 2018 οι αγρότες νεαρής ηλικίας. Το ποσοστό αυτό μέχρι το 2017 ήταν στο 25%, ωστόσο η χώρα µας, πάντα σύμφωνα µε πληροφορίες της Agrenda, θα κάνει χρήση του ευνοϊκού αυτού όρου του Ευρωπαϊκού Κανονισμού  Omnibus.




Π.χ.  ένας νεαρός αγρότης θα λάβει πριμµ που θα αντιστοιχεί στα: Ενεργοποιηθέντα δικαιώματα που κατέχει ή µμισθώνει επί την αριθμητική τιμή που αντιστοιχεί στο 25 - 50% της Μέσης Αξίας των Δικαιωμάτων ενίσχυσής του.

Ωστόσο, πρώτον η ενίσχυση θα χορηγηθεί μέχρι ανώτατου ορίου 25 δικαιωμάτων για κάθε δικαιούχο, για μέγιστο χρονικό διάστημα πέντε ετών ( 5 ) από το έτος έναρξης της γεωργικής δραστηριότητας του γεωργού. Και, δεύτερον δεν θα πρέπει να ξεπεραστεί το 2% των κονδυλίων του Εθνικού Φακέλου της Κ.Α.Π. που έχει προβλεφθεί για το καθεστώς « Γεωργών Νεαρής Ηλικίας ».
Να σημειώσουμε  ότι αν η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη για Δικαιώματα  τότε το ποσοστό της αύξησης μπορεί να είναι κάτω του 50% αλλά σε καμιά περίπτωση κάτω του 25%.