21 Ιουλ 2018

Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Καλύτερου Νέου Αγρότη του 2018



Μια πραγματική Αγροτική Ευκαιρία για Νέους Αγρότες που πιστεύουν στο έργο τους και στην καινοτομία και θέλουν να αναδείξουν την προσπάθεια τους.

Έτσι φέτος η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών διοργανώνει Διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Καλύτερου Νέου Αγρότη του 2018», που θα συμμετάσχει στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στον Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος αγρότες κάτω των 35 ετών, που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας. Ο Διαγωνισμός προωθεί την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής και την ανάδειξή της στο εξωτερικό. Έτσι, προωθούμε το επάγγελμα μας και διεκδικούμε το καλύτερο για το μέλλον του τόπου μας.


Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων (ηλεκτρονικά) λήγει στις 15 Αυγούστου 2018. Η ανάδειξη του νικητή θα γίνει στο Συνέδριο που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά, παράλληλα με το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Agrofest Στερεάς Ελλάδας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Ο νικητής του Διαγωνισμού, μαζί με αντιπροσωπεία νέων αγροτών, θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση της συμμετοχής τους. Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής καλύπτονται από τους διοργανωτές. Οι νικητές των βραβείων θα επωφεληθούν από την επικοινωνία και τη δημοσιότητα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το έργο τους θα παρουσιαστεί στις ιστοσελίδες των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν e-mail στο: greek.young.farmers@gmail.com ή να συμπληρώσουν τη φόρμα της αίτησης https://goo.gl/forms/hxrFdaxyDU4rK8573, ή εναλλακτικά να στείλουν μήνυμα στη σελίδα της ΠΕΝΑ στο facebook:@youngfarmers.gr.

Το Συνέδριο του Σεπτεμβρίου, πανελλαδικό κάλεσμα για το οποίο απηύθηναν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, έχοντας τη στήριξη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.  Πηγή