7 Οκτ 2018

Εσωτερική Γεωργία



Αγροτική Τεχνολογία

Η εσωτερική γεωργία ( με την Υδροπονική ή άλλη μοντέρνα μέθοδος )  είναι ένας κλάδος που συνεχίζει να αναπτύσσεται - και όχι μόνο η ποικιλία του θερμοκηπίου - αλλά μια Νέα μορφή καλλιέργειας  που  δεν χρησιμοποιεί ηλιακό φως ή φυτοφάρμακα, λίγο νερό και μια ολοκληρωμένη σύγχρονη τεχνολογία.


Στο εσωτερικό, σειρές λαμπερού, φυλλώδους πράσινου μαρουλιού Ρωμαίος μας χαιρετούν από δίσκους νερού. 

Κάθε τμήμα βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης που κυμαίνεται από δύο εβδομάδες έως το χρόνο συγκομιδής, το οποίο συμβαίνει σε πέντε εβδομάδες. Η εταιρεία παρακολουθεί επίσης τις συνθήκες του εδάφους και του αέρα, οι οποίες συλλαμβάνονται κάθε 30 δευτερόλεπτα με λογισμικό που έχει δημιουργηθεί εσωτερικά όλος ο κύκλος εποπτεύεται από δυνατούς Υπολογιστές.

Αυτό το μαρούλι romaine λαμβάνει 16 ώρες τεχνητού φωτισμού από τα φώτα LED και χρησιμοποιεί περίπου 18.000 γαλόνια νερού σε ολόκληρο το χρόνο, ένα κλάσμα των παραδοσιακών εκμεταλλεύσεων με μαρούλι. Η υδροπονική γεωργία έχει από καιρό θεωρηθεί για την αποδοτικότητά της στο νερό, αλλά οι επικριτές της εσωτερικής γεωργίας, όπως αυτό λέει, το κόστος για την τροφοδότηση των φώτων LED είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί. Η Falcone συμφωνεί ότι είναι δαπανηρή αλλά παραθέτει τον νόμο του Haitz, ο οποίος προβλέπει την αποδοτικότητα των φώτων LED να αυξάνεται εκθετικά κάθε δεκαετία.


"Έτσι πληρώνουμε για πολύ ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσουμε πολλά φώτα LED", είπε. "Το πράγμα που επισημαίνουμε πάντα είναι το γεγονός ότι η αποδοτικότητα των LEDs αυξάνεται κάθε δύο χρόνια".

Δείτε σχετικό Video απο Φάρμα 
που καταναλώνει 95% λιγότερο νερό απο την συμβατική καλλιέργεια.


Φωτισμός

Με την εξέλιξη των LED υψηλής απόδοσης και ισχύος έγινε δυνατή η χρήση τους για φωτισμό και φωταγώγηση. Τα LED χρησιμοποιούνται στα φώτα των δρόμων ή σε αρχιτεκτονικές κατασκευές που απαιτείται φωτισμός με εναλλαγή χρωμάτων. Επίσης χρησιμοποιούνται και ως κύρια φώτα στα αυτοκίνητα, στις μοτοσυκλέτες και στα ποδήλατα.

Επίσης τα LED χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στον φωτισμό ενυδρείων. Μπορούν να παρέχουν το απαιτούμενο φως με μικρότερη εκπομπή θερμότητας και έτσι βοηθούν στην συντήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας του ενυδρείου. Επειδή μπορούν να παράγουν φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος είναι ιδανικά για να παρέχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα-φάσμα για τον χρωματισμό των κοραλλιών, των ψαριών, των ανεμώνων κ.α.

Τα LED είναι ακόμα ιδανικά για χρήση στης τηλεοράσεις, στους φορητούς υπολογιστές και στους προβολείς (projectors) DLP.

Ο Tim Griffin από τη Σχολή Επιστημών και Πολιτικής Διατροφής Friedman της Tufts δήλωσε ότι αυτή η τελευταία επανάληψη της αστικής γεωργίας θα μπορούσε να διαφοροποιήσει την προσφορά τροφίμων καθώς ο καιρός γίνεται όλο και πιο ασταθής.

"Θεωρώ ότι είναι ένας άλλος τρόπος να καλλιεργούμε τρόφιμα και αν λειτουργεί πολύ καλά με συγκεκριμένα τρόφιμα, τότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε πώς πρέπει να σκεφτόμαστε με θετικό τρόπο", πρόσθεσε. "Και τότε [θα πρέπει] επίσης να σκεφτόμαστε ποιος έχει πρόσβαση σε ό, τι και ποιος δεν το κάνει".

Παρόλο που δεν θα δούμε καλαμπόκι ή σιτάρι που καλλιεργείται σε αυτά τα πράγματα, αυτό δεν αποκλείει τις φράουλες και ακόμη και το ρύζι και τα σταφύλια για να πάει με τις συνεχώς αυξανόμενες ποικιλίες μαρούλι.

Να είναι άραγε η Μοντέρνα εσωτερική Γεωργία η απάντηση στην κλιματική Αλλαγή;

Δείτε Σχετικό Video με την Καλλιέργεια μαρουλιού


Σχετικά άρθρα