11 Δεκ 2018

Νέα επιδότηση Βιολογικής Γεωργίας για το 2019Θέμα : Επιδότηση Βιολογικών
Τις επόμενες ημέρες, και σίγουρα μέχρι το τέλος του έτους του 2018, αναμένεται να προκηρυχθεί για δεύτερη φορά το μέτρο της Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη.

Το πρόγραμμα, που θα αφορά τη φυτική παραγωγή, θα είναι ύψους 170 εκατ. ευρώ, ποσό που θα κατανεμηθεί στις περιφέρειες της χώρας.


Η είδηση προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική», αποτελούμενη από τη Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επικεφαλής της παράταξης και περιφερειακή Σύμβουλο Πελοποννήσου και τον Νίκο Καλαποθαράκο, δημοσιογράφο και μέλος της παράταξης.

Σύμφωνα με την κα Λυμπεροπούλου, ο υπουργός τούς διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου με περιφερειακή κατανομή, και το ποσό θα είναι της τάξης των 170 εκατ. ευρώ.

Αγορές Βιολογικών

Επίσης, σχετικά με τις Αγορές Βιολογικών Προϊόντων, ο κ. Αραχωβίτης τούς ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η σχετική ΚΥΑ σε συνέχεια της νομοθετικής ρύθμισης και ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών. πηγή


Σχετικά άρθρα