24 Οκτ 2011

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη



Σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι. 


Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την αποπληρωμή των 2 εκατ. ευρώ που τους οφείλει η γαλακτοβιομηχανία.

Έξω από τις εγκαταστάσεις γνωστής βιομηχανίας γάλακτος, που βρίσκεται στον Λαγκαδά, θα συγκεντρωθούν, στις 12 το μεσημέρι, κτηνοτρόφοι από την Βόρεια Ελλάδα.
Ζητούν την αποπληρωμή των 2 εκατ. ευρώ που τους οφείλει η γαλακτοβιομηχανία.
Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν μεταξύ άλλων αύξηση της τιμής του γάλακτος, μείωση του κόστους των ζωοτροφών.
Επί ποδός βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Β. Ελλάδας, οι οποίοι προειδοποιούν με περιφερειακές κινητοποιήσεις από την 1η Νοεμβρίου. Διεκδικούν αύξηση της τιμής του γάλακτος, μείωση του κόστους των ζωοτροφών, άμεση πληρωμή τους από πλευράς των γαλακτοβιομηχανιών και νομοθετική αναγνώριση της Πανελλήνιας Ένωσής τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, αποφασίστηκε η στήριξη των κτηνοτρόφων της Ηπείρου στον αγώνα τους για τη Δωδώνη και η αναζήτηση πόρων για την οικονομική ενίσχυση κτηνοτρόφων που έχουν υποστεί καταστροφές.
Παράλληλα, στις αποφάσεις της Ένωσης, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, εντάσσεται η διεκδίκηση, με κάθε μέσον, της αυτονομίας του ΕΛΟΓΑΚ και η αποτροπή συγχώνευσής του με άλλον οργανισμό, εκτός και εάν αυτός είναι ο ΕΦΕΤ. Η ΠΕΚ ζητά επίσης την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΟΓΑΚ, με συμμετοχή στελέχους της ένωσης σε αυτό.
Στο μεταξύ, την προσεχή Παρασκευή το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΠΕΚ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Δριβελέγκα, μετά το πέρας της ημερίδας που πραγματοποιείται στην Γαλάτιστα, στο πλαίσιο της πρώτης Γιορτής Κτηνοτροφίας, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.Πηγή