30 Οκτ 2011

Μειωμένη φέτος η ελαιοπαραγωγή για τους Συνεταιριμούς του Αλμυρού


Με τη φετινή παραγωγή να είναι μειωμένη σε ποσοστό που αγγίζει το 20% οι ελαιοπαραγωγοί των Συνεταιρισμών της Σούρπης, του Πτελεού και του Αχιλλείου εμφανίζονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι αλλά και προβληματισμένοι για το εισόδημά τους που περιμένουν ότι θα είναι αρκετά "κουτσουρεμένο".

"Οι τιμές του λαδιού δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές, γι'αυτό και οι Συνεταιρισμοί βουλιάζουν "σιγά-σιγά" αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αχιλλείου Θοδωρής Κλιάρης.

Προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και για να καλύψουν τα έξοδά τους οι Συνεταιρισμοί πουλάνε το λάδι σε άθλια τιμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απόθεμα από την περσινή χρονιά. "Βρισκόμαστε σε τραγική κατάσταση", τονίζει ο κ.Κλιάρης και προσθέτει πως "με αυτά τα λίγα χρήματα προσπαθούμε να πληρώσουμε το προσωπικό που δουλεύει στο εργοστάσιο, το ΦΠΑ, το ΙΚΑ και το ΕΛΓΑ. Με απλά λόγια προσπαθούμε να επιβιώσουμε".

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται χαμένη από τους ελαιοπαραγωγούς, καθώς δεν υπάρχει  παραγωγή ελαιοκαλλιέργειας, όπως τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για περιοχές όπως ο Πτελεός, το Αχίλλειο, η Γαύριανη και η Σούρπη, που αποτελούν τόπους μονοκαλλιέργειας.

"Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν, να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους" δηλώνει ο κ.Μπίκας Δημήτρης, προϊστάμενος στην Διεύθυνση Γεωργίας Αλμυρού, προσθέτοντας ότι "ακόμα και η λεγόμενη πράσινη ελιά που μαζεύτηκε, πουλήθηκε στην τιμή των 0,80 λεπτών τα 110 κομμάτια, στοιχείο που αποδεικνύει ότι η τιμή της ελιάς βαίνει όλο και μειωμένη".Δείτε περισσότερα

Μια καλή λύση θα ήταν η προσπάθεια να γίνουν κάποιες εξαγωγες , πολλοι παραγωγοί ήδη το έχουν πετύχει, αλλά προυποθετει καλή ποιότητα, προδιαγραφές και αρίστη συσκευασια, σχετικά για τις εξαγωγές μπορείτε να ενημερωθείτε δωρεαν από την εταιρία F.S. στην Αθήνα τηλ. 210 - 8818416.